Beth Ciotta - Bajban a szerelemmel

Rocky Monroe balszerencséje legendás. Nem cáfol rá erre akkor sem, amikor egy rövid látogatásra New York-ba kell utaznia, hogy a készülő Cupcake Imádók Klubjának könyvéről tárgyaljon. Mert nem az a legnagyobb pech, ha annak a férfinak a karjában találja magát, akit a világon legkevésbé szeretne látni? De mit tegyen, ha éppen ő az a férfi, akiről gyerekkora óta álmodozik?
10 évvel ezelőtt Jayce Bello elhagyta nemcsak szülővárosukat, Sugar Creeket, hanem Rockyt magát is. A férfi nem tehetett mást, hiszen Rocky akkor még kislány volt. Ráadásul a legjobb barátjának a kishúga. Mostanra viszont felnőtt, vonzó nővé vált.
Rocky viszont nem akarja elkövetni még egyszer ugyanazt a hatalmas hibát… egészen addig, amíg újra nem érzi a mindent elsöprő vágyakozást a férfi után… Azt, amit csak Jayce Bello iránt érezhet. És újból csak bajba kerül a szerelemmel.


Szerző: Beth Ciotta
Sorozat: Cupcake Imádók Klubja #2
Eredeti cím: The Trouble With Love
Oldalszám: 368
Kiadó: Illia & Co., 2013
Ár: 3490.-

Közel egy éve jelent meg Beth Ciotta sütis sorozatának első része magyarul. Az azóta eltelt időben könyvespolcra került a második és harmadik rész is. Egy dolog viszont változatlan maradt és nagyon hosszú ideig az is marad: a BORÍTÓ! Akár hányszor ránézek, azonnal összefut a számban nyál és azonnal megkívánok egy tündértortát. Az sem segít, hogy a könyvben sok olyan alkalom van, amikor a Cupcake Imádók Klubja ülésezik és finomabbnál finomabb süteményekkel kápráztatnak el. Kár, hogy csak elméletben és nincs lehetőségem megkóstolni őket. Biztos betömnék egy csomót! Mert falánk vagyok! És mert falom a könyveket! A Bajban a szerelemmel címűt is túl gyorsan befaltam és utána hónapokig vágyakoztam!

Rocky és Jayce párosra már az előző kötetben felfigyeltem. Írtam is az értékelésemnél, hogy annyira jól be lett vezetve az történetük, már-már az olvasó azt hiheti, hogy nem is kapnak külön könyvet, hanem a Chloe/Devlin páros mellett el lesz intézve a sztorijuk. De nem! Az írónő annyira felcsigázott, hogy már-már tűkön ülve vártam a folytatást.

Ott folytatódik a történet, ahol A szerelem bolondja véget ért, ezúttal Rocky Monroe és Jayce Bello főszereplésével. A Cupcake Imádók Klubja a saját receptkönyvük kiadatásán dolgozik, ezért Rocky New York-ba repül, ahol nem más, mint gyerekkori szerelme lesz a védőangyala egy utcai rablás következtében. Az évek óta köztük lévő feszültség pedig kirobban és magával sodorja őket. Rocky pedig úgy gondja, hogy egy éjszaka még bőven belefér a New York-i kiruccanásba. Ezzel a gondolattal csak akkor nem lenne probléma, ha Jayce nem döntene úgy, hogy eljött az ideje, hogy visszatérjen Sugar Creek-i otthonába.

Rocky Monroe minden férfi álma. Lehet ez egy kicsit túlzás, de annyi mindenféleképpen igaz, hogy minden olyan férfi álma, aki komoly és elkötelezett kapcsolatra vágyik. Soha nem gondolná, hogy Jayce is ezek a férfiak közé tartozik. Viszont miután Jayce kinyilvánítja szándékait, fülét-farkát behúzva próbál menekülni, mivel nem gondolja, hogy megér egy próbát a köztük lévő szikrák felfedezése. Azt kell mondanom, hogy sok volt az elutasító viselkedéséből és néha már engem is kikergetett a világból. Csodálom, hogy Jayce nem tette be a féket és hagyta a fenébe az egészet. Persze egy szerelmes férfi bármire is képes. És Jayce valóban szerelmes volt egy nőbe, aki bármilyen férfit őrületbe kergetett volna az önállóságával és a makacsságával.

Jayce Bello évekkel ezelőtt elhagyta Sugar Creek városát, mert a végzete elől menekült. De egy érzelmekkel teli éjszakának köszönhetően rájön, hogy hiába futott el 10 évvel korábban, a végzete nem fogja ereszteni. A végzetet pedig Rocky Monroe-nak hívják. Jayce Bello hatalmas türelemmel megáldott férfi, aki képes Rocky minden szeszélyét elviselni és csak nevet rajta. Egyetlen dologban kifogásoltam a viselkedését, mégpedig abban, hogy sokkal hamarabb kellett volna Devlin elé állnia és tisztázni a dolgokat Rocky-val kapcsolatban. Ez lett volna a minimum, ha már a legjobb barátja kishúgáról van szó, akibe őrülten szerelmes.

Beth Ciotta fergetegesen ír, könnyen olvasható stílusban. De továbbra is igaz, hogy még mindig vannak olyan részek, melyek feleslegesek és legszívesebben átugornék rajtuk, mert a történet szempontjából nem relevánsak. Ezek a bő lére eresztett részek sok olvasó kedvét el is vehetik a könyvtől, de aki képes összességében úgy értékelni, hogy ezek az oldalak is a regényhez tartoznak, akármennyire is unjuk magunkat rajtuk, annak nem fog csalódást okozni és egy rendkívül aranyos, szórakoztató romantikus regényben lesz része. Plusz – a borítónak köszönhetően – biztos vagyok benne, hogy a különböző tündértorta receptek hallatán magunk is kedvet kapunk egy – egy recept kipróbálására!



A sorozat részei:

#1 Fool for Love (2012) – A szerelem bolondja (2013) – Devlin Monroe & Chloe Madison
#2 The Trouble with Love (2013) – Bajban a szerelemmel (2014) – Jayce Bello & Rocky Monroe
#3 Anything But Love (2013) – Szerelemtornádó (2014) – Luke Monroe & Reagan Deveraux
#3.5 Some Kind of Wonderful: A Holiday Novella (2013) – Zachary Cole & Maya Templeton
#4 In the Mood for Love (2014) – Párban a szerelemmel (2014) – Sam McCloud & Harper Day


Share:
Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes