J. Lynn - Vetkőzik a tanú

Gamble testvérek #1

Amikor sokadik erotikus műként felkerült J. Lynn regénye az Ulpius-ház honlapjára az előrendelhető könyvek közé, egyetlen szemöldökráncolással nyugtáztam a tényt. Majd néhány nappal később engedve a kíváncsiságomnak utána néztem egy kicsit a könyvnek és egy képzeletbeli kirakós darabkái kerültek a helyükre. Összekombináltam a tényeket, vagyis megvilágosodtam abban, hogy a fiatalok körében nagyon felkapott Jennifer L. Armentrout és J. Lynn egy és ugyanazon személy, csak míg az előbbi néven ifjúsági regényeket ír, addig az utóbbi név alatt inkább a new adult és felnőtt kategória felé vette az irányt. Két regénye jelent meg eddig az írónőnek az Obszidián és az Ónix. Az Obszidiánt a napokban olvastam és még magam is meglepődtem rajta mennyire tetszett. Remélhetőleg az Ónix is hamarosan sorra fog kerülni. Bizakodtam, hogy a Vetkőzik a tanú is meg fogja érni azt a pénzt, amit kiadtam érte, ha már az Obszidián ennyire sikeres és bejövős könyvnek bizonyult.

Madison Daniels kölyökkora óta rajong bátyja legjobb barátjáért, Chase Gamble-ért. Mindenki úgy véli, tökéletes párt alkotnának, ám van két komoly probléma: egyrészt Chase megfogadta, soha nem kezd komoly kapcsolatot, másrészt négy évvel korábban, egyetlen éjszakára túllépték a barátság határát, és azóta állandóan civakodnak.
Madison bátyjának esküvőjén azonban mindkettejüknek részt kell vennie, ezért erre a hétvégére tűzszünetet hirdetnek az ifjú pár kedvéért. Ám a nyugalomnak vége, amikor kiderül, hogy szervezési hibák miatt két éjszakát kénytelenek összezárva tölteni egy nászutas-lakosztályban. Ráadásul sorra történnek a „balesetek”, amelyekkel a kedves család próbálja bebizonyítani, hogy a két fiatal közötti szenvedély másra is jó lehet, mint állandó harcra. Hacsak Madison és Chase előbb meg nem fojtja egymást…

J. Lynn írónő – Jennifer L. Armentrout – álneve, mely név alatt sikeresebbnél sikeresebb YA, new adult és erotikus regények láttak napvilágot. Első erotikus kezdeményezése a Gamble fivérek című sorozata, melynek első része 2012-ben jelent meg Tempting the Best Man címmel, magyarul Vetkőzik a tanú címmel olvashatjuk a történetet. Külföldön már a második része is megjelent, amiben Chad találkozik a végzetével. A harmadik rész megjelenési időpontjának sokáig idén november volt megadva, de írónő honlapján már 2014 májusa szerepel megjelenési időpontként. Addig is várhatunk a Vetkőzik a játékosra, hogy legalább az jelenjen meg.

Néhány szót a szereplőkről. Madison abszolút kedvenccé vált. Nagyon bírtam a csajszi szövegét, főleg mikor érezhető volt egy enyhe szarkasztikus él is a mondanivalójában! Évek óta szerelmes a bátyja legjobb barátjába és erről az egész családnak tudomása van. Amúgy elég kellemetlen lehetett neki, hogy a saját családja megpróbálja irányítani az életét és összehozni az élete szerelmével. Technikailag rábólintottak a dologra, hogy ha Maddie és Chase összejönnek, akkor elfogadják a kapcsolatukat. Egyetlen dolog, ami vele kapcsolatban zavart az a könyv legelején volt, amikor az édesapjával folytatott telefonbeszélgetést és szimplán olyan kifejezést használt, ami már-már tiszteletlennek tűnhetett. Fel is tettem magamnak a kérdést, vajon végig ilyen stílusban fog a szüleivel társalogni, vagy összekapja magát is mutat is egy kis tiszteletet az irányukba. Szerencsére az utóbbi történt és ezt az egyetlen apró incidenst leszámítva, végig imádnivaló maradt.

Chase Maddie bátyjának a legjobb barátja. Technikailag már családnak számít. A barátjának a kishúga mindig is tabu volt számára, de ahogy az idő telt úgy lett Maddie igazi csábító, vonzó felnőtt nő. A szikrák pedig csak pattogtak! Chase-nek pedig egyre nehezebbé vált ellenállni a lánynak, aki minden álmát beteljesíthette volna már évekkel korábban, ha ő hagyta volna neki. De! Mindig ott van az a DE! Chaset világ életében imádták a nők, soha nem kellett erőfeszítést tennie, ha meg akart kapni valakit. A szülei rossz házassága lebeg a szemei előtt példaként és ő egyáltalán nem karja úgy végezni, mint ők. Ez a teher hatalmas súlyként nehezedik a kapcsolataira és az életére. Részben ebből fakad az ellenállása miért nem is szabad neki közel kerülni Maddiehez.

Imádtam az egész története úgy ahogy volt. Csak azt tudtam sajnálni, hogy néhány röpke óra lefolyása alatt sikerült kivégeznem a történetet, pedig úgy olvastam volna még Maddie és Chase szerencsétlenkedéseit, vagy inkább a folyamatos félreértéseiket. Mert csak Chase makacsságának köszönhetően nem találtak egymásra már évekkel korábban. Azt a dolgot viszont képtelen vagyok megérteni, hogy Chase miért ellenkezett ennyire a szerelem ellen, mivel már mindenki tudta, hogy őket egymásnak teremtette az ég is. Szurkoltam Maddienek, hogy sikerüljön áttörni a férfi a szíve köré épített páncélt és végre mindenki boldogan élt, míg meg nem halt véget érjen a történet.

Senki ne számítson hatalmas csavarokra vagy intrikákra, ez a könyv nem veszi fel a versenyt a brazil szappanoperákkal, de azért kellemes olvasmány volt. Várom a folytatást és kíváncsi leszek, hogyan fogja Bridget letörölni azt az átkozott önelégültséget Chad Gamble arcáról.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 

A könyvről:
                                     
                                        Eredeti cím: Tempting the Best Man, 2012
                                        Kiadó: Ulpius-ház, 2013
                                        Oldalszám: 228
                                        Fordította: Medgyesi Csilla
                                        Kötés: puhakötés
                                        Ár: 3499 Ft
                                        Link: Az írónő honlapja.

Share:
Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes