Brenda Joyce - Lady Vadóc

de Warenne dinasztia #9

Amanda Carre soha életében nem viselt még szoknyát, és sejtelme sincs arról, hogyan kellene elegánsan napernyőt forgatnia a kezében. Jamaica szigetén mindenki csak a Vadócként ismeri, ahogyan Cliff de Warenne is. A sokat tapasztalt férfit az azért mégis meglepi, hogy a lány karddal támad rá a saját hajóján. Ígéretet tett azonban arra, hogy elviszi Angliába az édesanyjához Amandát, akit eddig az apja, egy nemrégiben kivégzett kalóz nevelt. Úriember lévén Cliff tehát állja a szavát, s még a jó modorra is oktatni kezdi a szépséges és kívánatos Vadócot, hogy a lány majd bekerülhessen az előkelő londoni társaságba, és jól mehessen férjhez. Saját magát Cliff nem tartja alkalmas vőlegényjelöltnek, mert eltökélte, hogy soha nem fog megnősülni…

***

Brenda Joyce nevébe és Francesca Cahill sorozatának köteteibe már többször belefutottam a különféle internetes áruházak honlapjain, de soha nem voltam hozzá elég bátor, hogy beszerezzem őket. Aztán jött 2012 elején a Harlequin kiadó, aki az írónő egy másik sorozatát, a de Warenne-dinasztia köteteit kezdte el kiadni. A kiadó olyan áron jelentette meg a köteteket, hogy tudtam képtelen leszek ellenállni és az elkerülhetetlen be fog következni. Az egyik legjobb döntés volt, amit olvasás terén hozhattam, mivel azóta Brenda Joyce rajongó lettem és a de Warenne dinasztia című sorozata is a kedvencemmé vált. Most már csak Francesca Cahill történeteire kellene időt szakítani a rohanó életmódomban, főleg, hogy mindenhonnan azt hallom, vétek kihagyni őket.

Amanda Carre, avagy Vadóc, ahogy Jamaica szigetén nevezik, szabadlelkű és gondtalan fiatal lány, akit nem kötnek a társasági szabályok. Édesapja hírhedt kalóz, ezért életének eddigi éveit kalózok, matrózok és bűnözők társaságban töltötte. Gyakorlatilag a bűnös lelkek nevelték őt fel, mert az édesapja részéről kapott pofonok nem igazán nevezhetők nevelésnek. A gyermeknevelés ilyesfajta megnyilvánulása csak az eredményezte, hogy Amanda teljesen elvadult. Mégis az impozáns társaság mellett egyetlen és legfontosabb kincsét sikerült megőriznie. Miután az édesapját kalózkodásért bűnösnek találják és akasztófa általi halálra ítélik, Cliff de Warenne veszi kezelésbe a Vadócot. Magára vállalja a taníttatását és a társaságba való bevezetését. A társasági intrikák mindeddig elkerülték a lányt, ezért nem fejlődött ki benne képmutatás, hanem megmaradt őszinte, ami a szívemen az számon személynek. De a képmutatás és az intrikák bonyolult világában ez a tisztaság már-már naivitásnak számít, ami nagyon megnehezíti az életét ebben az új világban.

Vad volt ... Most pedig be van zárva.

Cliff de Warenne Adare grófjának legfiatalabb fia, aki 14 éves korában elhagyta a családi fészket, hogy a saját útját járja és megtalálja önnön célját az életben. A londoni elit a lábai előtt hever, még ha ezt szemtől-szembe senki be nem vallaná neki. A lányos anyák összesúgnak a háta mögött. Titokban arról pletykálnak, hogy éppen melyik hölgyet választotta a férfi szeretőjéül. Jamaica szigetén mindenki ismeri a Vadócot, de Cliff még soha nem találkozott vele személyesen, mégis mindig élvezettel figyelte, hogy a lány boldogan és felszabadultan veti bele magát a tengerbe, úgy mint az életbe. Az első találkozáskor kellemetlenül érinti az a tény, miszerint a lány már nem is annyira gyermek, hanem felnőtt nő, aki egyetlen férfi testét sem hagyja érzéketlenül. AZ övét sme. Ennek ellenér a férfi igazságérzete nem engedi, hogy a lány az ártatlanságát áldozza fel az apja szabadságáért cserébe, inkább ígéretet tesz arra, hogy ő maga fog gondoskodik a lány jövőjéről.

Ebben a családban már csak ez a férfiak sorsa. Sokáig keresik az igaz szerelmet, mit sem törődve azzal, hogy közben botrányokat okoznak, de ha végül megtalálják, akkor az örökre szól.

Az első pillanattól fogva érezhető a vonzalom kettejük között, ami idővel még erősebbé válik. Mégis Cliff folyamatosan küzd az érzés ellen. Ez pedig állandó fájdalmat jelent Amanda számára. A lány a kezdetektől fogva erős érzelmekkel viseltet a férfi iránt, ami idővel szerelemmé teljesedik be. Hosszú ideig próbálja bizonygatni ezt a férfinak is, de ő határozottan visszautasítja lány közeledését. Az ellenállásában addig megy el, hogy listát készíttet azokról az agglegényekről, akik akár még pályázhatnak Amanda kezére.
Cliff állandó visszautasítása mélyen megsebzi Amanda lelkét, de a lány nem adja fel. Mindig talál valamilyen kifogást, hogy a férfit felmenthesse a kegyetlensége alól. Csodáltam a kitartását és a bátorságát, hogy a sorozatos elutasítás után továbbra is volt ereje felállni és küzdeni a jövőjéért. Ezért is néztem nagyot, amikor csak úgy fogta magát és kisétált Cliff életéből. A férfi megérdemelte, hogy ilyen csúnya módon cserbenhagyták! Önfejűen és féltékenyen viselkedett hosszú időn keresztül, de soha nem tett lépést arra vonatkozólag, hogy a magának követelje a lányt. Amit érdemelt volna, az egy hatalmas péklapát, mert lehet hamarabb észhez tért volna.

Nagyszerű és méltó darabja a de Warenne dinasztiának. Abszolút kedvenccé nőtte ki magát a sorozat. Még Johanna Lindsey Malory családjának köteteit sem szeretem ennyire, mint a de Warenne családot. Brenda Joyce sokkal színesebb kezeli az érzelmeket, ezáltal könnyebben és mélyebben át lehet érezni a szereplők sorsát. Jobban lehet velük azonosulni. Mint közérdekű tény, az egyszer biztos, hogy attól függ egy könyv sikere, hogy az olvasók mennyire tudnak azonosulni a főszereplőkkel. Brenda Joyce minden lehetőséget megad arra, hogy a regényeit szerethessük. Az elmúlt négy rész folyamán folyamatosan éreztem a fejlődést. Ezek után kíváncsi vagyok sikerül-e még a Lady Vadócon is túltenni. Egyre jobban izgatja a kíváncsiságomat Blanche és Rex története. Velük az elmúlt négy rész folyamán találkozhattunk. Végre eljött az ő idejük is! Félelem és szenvedély címmel már megvásárolható a regény.

A könyvet köszönöm a Harlequin kiadónak!

***

Eredeti cím: Lady at Last
Kiadó: Harlequin, 2013
Oldalszám: 432
Ár: 1995.-


Share:
Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes