Raine Miller - All in

Blackstone-affér #2

A Blackstone-affér második részét már hónapokkal ezelőtt sikerült beszereznem, de eddig nagyon nem vitt rá a lélek, hogy el is olvassam. Bevallom, hogy a Meztelenül magyar megjelenése előtt már volt szerencsém angolul, mind a két részhez. Az első részt az értékelésnél lehúztam, mert közel nem volt ahhoz a mércéhez, amit én elvártam tőle. Részben ezért is féltem a folytatástól. Sajnos a félelmeim beigazolódtak. Az All in egy fokkal sem volt jobb, mint az elődje.

Veszély leselkedik hőseinkre. Ezért a szerelemért azonban érdemes harcolni. A férfi kész mindent feltenni egy lapra.
Ethan Blackstone-nak komoly problémája akadt. Brynne bizalma megingott benne, ezért elhagyta. Ethan azonban nem hajlandó nélküle élni, mindent megtesz azért, hogy visszakapja szépséges amerikai barátnőjét. A szenvedély kettejük között kirobbanó, azonban a múlt dermesztő árnyai tönkretehetik közös életüket. A politikai fenyegetés eléri Brynne-t, Ethannak pedig minden erejére és ügyességére szüksége lesz, hogy még időben meg tudja védeni szíve hölgyét a veszélytől, amely akár örökre elválaszthatja egymástól hőseinket. Vajon képes lesz Ethan kitépni Brynne-t múltja félelmetes szorításából? Érezheti még a lány testének melegségét, élvezheti valaha teljes bizalmát? Szerelmi bánatában Ethan mindent megtesz azért, hogy elnyerje Brynne szívét. Bármit vállal, hogy megmenthesse. Mindent föltesz egy lapra.

Előre elnézést kérek azoktól, akik szerették a könyvet vagy pozitív véleménnyel voltak róla, de sajnálatos módon én alig vártam, hogy a végére érjek. Az utolsó 50 oldal kínszenvedés volt. Rosszul voltam tőle. Nem is szaporítom a szót és részletesen kivesézem, hogy mi is verte ki nálam a biztosítékot:

* Míg az első részben Brynne akasztott ki a hülye picsogásával, addig most Ethan kergetett ki a világból. Az egész könyv az ő szemszögéből íródott. Még az elején reménykedtem, hogy intelligencia tekintetében többet fogok kapni, mint a kedves barátnőjétől, de végül döntetlenre zárult a meccs kettejük között. Ethan ugyanolyan szinten irritált, mint Brynne. Mikor minden 5. oldalon arról kellett olvasnom, hogy ő akkor most leszokik a dohányzásról, mert ez egy rossz szokás meg minden. Akkor miért nem szokik le? Saját tapasztalatból mondom, hogy aki le akar szokni, az le is tud. Mit is bizonyít ez? Azt, hogy Ethan csak járatta a nagy száját, de mögöttes tartalommal a kimondott szavak nem rendelkeztek. És akkor beszélhetnék, még a sok vulgáris és egyáltalán nem izgató beszédéről. Igaz, ez a fordító hibája is, aki ezeket a szavakat a szájába adta. Persze itt van még a férfi költői oldala is, ami annyiban kimerül, hogy minden harmadik oldalon olvashattam, hogy Brynne csak az ő csaja és hogy mennyire szereti, meg nem tud élni nélküle. És ne felejtsem el azt sem, hogy egy egoista, mániákus és öntelt f.sz! És még szépen fejeztem ki magam! :D

* Miss Brynne Bennett is hozta csodálatos formáját, de neki sikerült némi intelligenciát is villantani. Ez kimerült abban, hogy Ethant ott hagyta még a Meztelenül végén. Én azért a helyében jobban megdolgoztattam volna a hapsit, ha annyira jóvá akarja tenni a hazugságait. Brynne, túl könnyű préda vagy a számára!

* Ethan múltja nagyon kíváncsivá tett. A múltjának a története szépen körvonalazódott, de van egy olyan érzésem, hogy még messze nem tudunk mindent róla. Az egyetlen értékelhető dolgot jelentette a történet ezen szála. Remélem az írónő megfelelően kidolgozza és nem szereli le az olvasókat valami hülyeséggel.

* A fordítás! Néhányszor megfordult a fejemben, hogy középfokú angol nyelvvizsgával nekem is menne ilyen szinten. A magyartalanság teljesen elborzasztott. Nagyon sok helyen hibádzott a szórend, a mondatok tele vannak felesleges személyes névmásokkal és a szóhasználattal se vagyok kibékülve. Egy szó, mint száz: a fordítás nagy részben hozzájárult ahhoz, hogy idegesítettek a szereplők. Igaz, hogy az angol szókincs nem olyan árnyalt, mint a magyar, de bizton állíthatom angolul élvezetesebb volt olvasni. A fordító olyan szavakat adott a két főszereplő szájába, amitől hülye, alpári parasztoknak tűntek!

* Nincs ennyi klisé az egész világon. Forgattam is a szememet rendesen, mikor újabb átlátszó fordulat következett. Na nem mintha olyan bonyolult cselekménnyel lenne megáldva a könyv. Ha pontosabban szeretném kifejezni magam, akkor a klisé szó helyett a kiszámíthatót használnám. Annyira kiszámítható volt a főszereplők lépése, hogy ennyi erővel felesleges volt elolvasnom a könyvet. A vége pedig! Már a regény elején volt egy ilyen megérzésem, hogy az írónő ebbe az irányba fogja elvinni a cselekményt. Csak a lottón is lenne ilyen szerencsém.


Összességében egy nagy katyvasz a könyv, de én mégis kíváncsi vagyok a folytatásra. Tudom az eszemmel, hogy pocsék, de van bennem egy belső kis ördög, aki igenis vágyódik a folytatás után és szeretné olvasni. Nem valószínű, hogy idén megjelenik a Tágra nyílt szem (mert ugye szó szerint kell fordítani az angol címet, mindegy milyen bénán hangzik magyarul), mert elég negatív visszhangot keltett a Meztelenül és az All in is. Ráadásul a kiadó honlapja tele van sokkal jobb könyvekkel is, melyek már így is hónapok óta várnak a megjelenésre. Valószínűleg a negyedik rész megjelenésével egyben elolvasom a harmadik részt is, hogy végre letudhassam Ethan Blackstone mániákusságát és a szervezetem végérvényesen megszabadulhasson őfelsége bármilyen gondolatától is.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

A könyvről:

                              Eredeti cím: All in, 2012
                              Kiadó: Ulpius-ház, 2013
                              Oldalszám: 332
                              Fordította: Bikics Milán
                              Kötés: puhakötés
                              Link: Az írónő honlapja.


Annak ellenére, hogy a könyv nem igazán nyerte el a tetszésemet, sikerült egy igazán hangulatos trailert találnom, ami máris javított a sorozat összértékelésében.


Share:
Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes