Jennifer Probst - Érdek házasság

Házasságban egy milliárdossal #1

Életem első Libri kiadós könyve. Már többször belefutottam Libris kiadványokba, de egyik sem keltette fel az érdeklődésemet. Ez egyből megváltozott, mikor megláttam, hogy a kiadó romantikus regénnyel érkezik a nyáron, melynek a fülszövege érdekesnek hangzik és felhőtlen kikapcsolódás ígéretét hordozza magával. Annyira felcsigázódtam a könyvvel kapcsolatban, hogy utána kerestem angolul és mivel nem tudtam visszafogni magam, el is olvastam.

Édesapja elnyúló kórházi kezelése miatt Alexa kínos anyagi helyzetbe kerül. Lassan nem marad más választása, mint eladni a régi otthonukat. Végső elkeseredésében úgy dönt, szerelmi mágia segítségével szerez vagyonos férjet magának. Arra azonban nem számít, hogy épp legjobb barátnőjének milliárdos bátyja lesz a megmentője… aki egyszer már összetörte a szívét.
Nicholas nem hisz a szerelemben, de hogy megörökölhesse nagybátyja vállalatát, meg kell nősülnie, mégpedig gyorsan. Ezért merész ajánlattal áll elő: érdekházasság. Szigorú szabályokkal. Mind közül a legfontosabb: érzelmekről szó sem lehet. Színtiszta üzlet, amit a felek pontosan egy évre kötnek. Csakhogy a sors képes fenekestül felforgatni még a leggondosabban kidolgozott tervet is…

Egy nő és egy férfi. Különböző okok miatt, de szükségük a van a másikra. Kinek a pénzre, kinek a feleség nyújtotta örömökre és előnyökre. Csak egy gond van a nagyszerűen eltervezett házassággal: Semmi sem úgy alakul, ahogy azt ők tervezik!

Alexa Maria Mckanzie, hogy megmentse a családi birtokot (Tara), utolsó lépésként a házasságra szánja el magát. Olyan férfira van szüksége, aki legalább 150.000 felesleges dollárral rendelkezik, hűséges, értelmes, humoros, szereti az állatokat és a családját. Ekkor sodródik útjába gyerekkori barátnőjének bátyja Nicholas Ryan, aki tinédzserként már egyszer összetörte a szívét és aki még mindig hatással van rá. Alexa annyira pozitívan szemléli a világot, hogy néhol már-már naivnak is hat, de az írónő nem lépi túl ezt a láthatatlan vonalat és nem csinál belőle ostoba buta libát. Inkább végtelen szeretetről árulkodik a személyisége. Akit szeret, attól nem képes semmit sem megtagadni. Mások érdekeit a sajátjai elé helyezi, nincs ez másképp a férjével sem. Viszont ahhoz, hogy megmenthesse a sanyarú gyermekkor emlékeitől a férfit, annak a közreműködése sem árt.


Nicholas Ryan. Óóó, drága Nick. Néha nagyon megérdemeltél volna egy hatalmas taslit, csak a móka kedvéért, meg azért is, hogy ne legyél már ennyire ostoba, buta és vak. Nick sikeres üzletember, de ahhoz, hogy a nagybátyja örökségéhez hozzájusson feleségre van szüksége, méghozzá gyorsan. Leendő neje legyen, aki nem szereti őt, nincs nagy családja, nincsenek állatai, nem akar gyereket, nem túl érzelmes, stb. Természetesen a Földanyának más tervei voltak és a menyasszony nem feltétlenül igazodik Nick igényeihez! Ennek ellenére a férfi próbál kitartani az eredeti terve mellett, még akkor is, amikor már látszik, hogy nagyon benézte és a felesége egyáltalán nem az az álomnő, akinek ő eltervezte!

Alexa és Nick, mind a ketten elvárásokkal érkeznek az érdekházasságba, melyek közel sem állnak a valósághoz. Igaz a mondás, az ellentétek vonzzák egymást. Idővel pedig az is világossá válik a számukra, hogy nem is annyira különböznek, ha már a szerelem is közrejátszik a dologban.

Először angolul olvastam, de kíváncsi voltam rá magyarul is. Egy rossz szavam nem lehet a magyar fordításra, mivel teljesen átjött az a hangulat, amit az eredeti nyelven való olvasáskor éreztem. A szócsaták ugyanolyan viccesek és pörgősek. Magyarul talán még jobban is élveztem, mivel nem kellett olvasás közben fordítani, hanem csak hódolhattam az olvasás nyújtotta örömöknek. A szereplők humorosak, jól megformáltak és nem csak üres bábuk! Odáig voltam Alexa könyvek és állatok iránti szeretetéért, Nick építészet iránti rajongásáért. Mind a ketten teljes erőbedobással irányítják a karrierjüket, így van ez a személyes kapcsolatok terén. Semmit nem csinálnak félgőzzel!

Lépten nyomon Susan Elizabeth Phillips könyvei rémlettek fel előttem, az ő műveihez hasonlítanám leginkább az Érdek házasságot! Mivel S.E.P. kedvenc író, így azt következtetést lehet levonni, hogy Jennifer Probst is jól ír! Annyira, hogy észrevétlenül elfogytak a lapok és hihetetlen gyorsasággal értem a végére! Ehhez nagyban hozzájárult az is, hogy a stílus gördülékeny és könnyen olvasható. Nincsenek túlbonyolítva a történések, ezért senki ne is várjon hatalmas veszekedéseket vagy se-veled se-nélküled kapcsolatot. Ez a könyv nem erről szól, hanem a normális és egyszerű emberi viszonyokról!

Az írónő jövőben megjelenő könyveinek – kötelező jelleggel – helye van a polcomon. Elméletileg idén érkezik a négy részes sorozat következő része (The Marriage Trap) Trükkös házasság címmel, ami az ebben a kötetben megismert Maggie Ryan és Michael Conte szerelembe esését meséli el. Bár olvastam angolul az egész sorozatot, azért erre a kötetre is benevezek magyarul, mert eszméletlenül jó az összes rész!

A könyvet köszönöm a Libri Kiadónak!

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

A könyvről:

                              Eredeti cím: The Marriage Bargain, 2012
                              Kiadó: Libri Kiadó, 2013
                              Oldalszám: 312
                              Fordította: Németh Anikó Annamária
                              Kötés: puhakötés
                              Ár: 3490 Ft
                              Link: Az írónő honlapja


Share:
Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes