Loretta Chase - Az utolsó pokolfajzat

Eredeti cím: The Last Hellion
Kiadó: Gabo, 2013
Oldalszám: 424
Ár: 2290 Ft
puhakötés
Úri csirkefogók #4 

Ainswood herceg családi történelmében a név egyet jelentett a Bajjal, így, nagy B-vel.

A négyrészes Úri csirkefogók sorozat első három kötete a tavalyi év nyarán jelent meg a Gabi kiadó gondozásában. A negyedik és egyben befejező részt áprilisban vehették kezükbe az olvasók. Sajnáltam, hogy nem tudtam egymás után olvasni az összes kötetet, de bizakodtam, hogy a negyedik rész majd pótol. Már a megjelenés előtt előrendeltem, mivel minél hamarabb szerettem volna kézbe venni. Sajnos egyéb elfoglaltságaim miatt csak júniusban nyílt lehetőségem elolvasni, de úgy érzem megérte a hosszas várakozást.

Két erős akarat vad összeütközése…
Vere Mallorynak, Ainswood hercegének mindene megvan: nemes, gazdag, őrülten jóképű… és úgy tűnik, el van szánva rá, hogy mindezt eldobja. Rossz hírű, nemtörődöm és vad; az utolsó Mallory-ördögfajzat vakon rohan a pusztulásba… egészen addig, amíg egy észvesztően gyönyörű, szőke amazon le nem veri a lábáról… szó szerint.
Tüzes szenvedély…
Lydia Grenville arra tette fel az életét, hogy megvédje London elesettjeit. Az olyan züllött nemesurak, mint Ainswood, csak a probléma részét jelentik, nem a megoldást. Szeretné, ha a férfi elhordaná az útból a nagydarab, remekbeszabott testét, hogy ő tovább folytathassa a munkáját. A gond csak az, hogy Ainswood ugyanúgy nem tud ellenállni a kihívásnak, különösen, ha az egy nő alakjában jelentkezik, mint ahogy a bajoknak sem, amelyeket a lány mintha vonzana. Ha sikerül baj nélkül kikerülniük az egymással vívott harcból… talán túlélik az igazi veszedelmet is, amely mindenkit fenyeget, aki kedves nekik.

Vere Malloryval már az előző részben, az Úri csirkefogóban megismerkedhettünk. Bevallom, ha nem keresten volna rá a neten, biztos nem arra tippeltem volna, hogy ő lesz a negyedik rész főszereplője. Azt kell mondanom pozitívan csalódtam a személyében. Főleg, miután megismertem a történetét. Mivel soha nem számított rá, hogy valaha is herceg lesz, mert az öröklési sorban sokan álltak előtte, de két szeretett személy elvesztése csak még lejjebb taszítja a lejtőn. Kicsapongó és felelőtlen életet élt mindig is, de mióta megörökölte a hercegi címet, rátesz még egy lapáttal. Amíg nem találkozik Lydia Grenville kisasszonnyal.

Lydia Grenville London leghíresebb (vagy leghírhedtebb?) újságírója. Az akkori társadalmi és gazdasági problémákat boncolgatja cikkeiben, melynek köszönhetően ellenségeket is szerzett magának. Amit viszont nem tudnak róla, hogy álnév alatt romantikus regényt ír, melyért a kritizált társadalom odáig van. Származását tekintve egy márki vére csörgedezik az ereiben, de édesanyja lemondott a nemességgel járó kiváltságokról, amikor megszökött egy színésszel. Az anya halála után kemény élete volt, korán elveszítette a húgát is, majd az édesapja a nagynénje és a nagybátyja gondjaira bízta a gyermeket. Nekik köszönhetően úgy cseperedett fel, hogy már a fél világot bejárta. Önálló és határozott véleménnyel rendelkezik, melynek nem restell hangot adni. Legfontosabb számára, hogy olyan életet teremtsen magának, amelyben egyetlen férfitól sem függ. Újságírói pályafutása mellett bajba jutott fiatal lányoknak és hölgyeknek segít az újrakezdésben. Így találkozik Tamsynnal, aki idővel legfőbb szövetségese és segítője lesz.

Mi lehet a végeredmény, ha két erős akaratú és makacs oroszlánt összeengednek az arénában? Sziporkázó, humorban gazdag párbeszédek és komédiába illő szituációk jellemzik az útjukat, ahol csak elhaladnak. Első találkozásuk sem alakul simán. Lydia egy fiatal lányt próbál megmenteni a prostitúciótól, mikor is Ainswood hercege beleüti az orrát a dolgába. Utána meg már képtelenség levakarni a herceget. Mindenhol ott van. Néha véletlenül, néha szándékosan botlanak össze. Ettől eltekintve a végeredmény mosolyra fakaszt. Főként, mikor Vere a következő jellemzőkkel jellemzi Lydia kisasszonyt.

Sárkánylady
A Civilázió Vezérlő fénye
Közerkölcsök Önjelölt Őrzője
Arcátlanság asszonyság
Színésznő őnagysága/Színésznők Királynője
Alattomben támadó
Melodráma úrnő
Félmeztelen Festett Szajha Grenvilla kisasszony
Évszázad csalója

A történet egyszerű, nagy bonyodalmaktól mentes. A gonosz megtalálási hajsza viszont okot szolgáltat, hogy főhőseink találkozhassanak és időt tölthessenek el a másik társaságában. Az már rajtuk múlik, hogy a közös időt ágyak alatt bujkálva vagy hasznosabban töltik el. (khm-khm)

Lydia halvány mosollyal nézett fel.
- Megmondom mi legyen. Fogja a jegyzetfüzetet meg a tollat, és saját becses kezével írja le a fantáziaképeit. Akkor legalább lesz valami emlékem erről az elragadó esetről. Kivéve persze, ha jobban szeretne inkább a nyakamba lihegni.
Vere visszahúzódott. Lassan, nagyon lassan, nehogy úgy tűnjön, mintha megfutamodna.
- Nem ártana, ha anatómialeckéket is venne - mondta. - A fülébe lihegtem. Ha azt szeretné, hogy a nyakába lihegjek, nem kellene ilyen magas gallért viselnie.
- Ami azt illeti, leginkább azt szeretném, ha valahol Madagaszkáron lihegne.

A félcsillag levonás a főszállal párhuzamosan futó Berty Trent szál miatt történik. Már Dain és Jessica történetében sem szerettem a hapsit, itt kimondottan idegesített. Ha nem lett volna Tamsyn, biztos, hogy nem olvastam el volna a hozzá kapcsolódó részeket. Pedig részben neki köszönhető, hogy Lydia származásnak körülményei tisztázódnak. De akkor is! A falra másztam tőle!

A könyv levett a lábamról, teljesen bezsongatott és megnevettetett. Jól éreztem magam miközben olvastam. Vere és Lydia története méltó befejezése a sorozatnak. Igaz, kettejük közül nem tudom eldönteni, melyik a nagyobb csirkefogó. Sebaj, akkor is remek könyvet vehettem a kezembe. Nemsokára megjelenik az írónő újabb sorozata, mely a Carsington fivérek címet viseli. Az első kötet reményeim szerint a jövő héten már kapható lesz!

A könyvet köszönöm a Gabo kiadónak!


Share:
Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes