J. Kenner - Forró rabság

Eredeti cím: Release Me
Kiadó: Athenaeum, 2013
Oldalszám: 384
Ár: 3490 Ft
puhakötés
Stark-trilógia #1

Jaj nekem! Be kell vallanom, nagyon be voltam zsongva a megjelenés előtt és után is néhány hétig, de idővel csökkent bennem a könyv olvasásának vágya. Talán ezért is van az, hogy nem kap kevesebb csillagot, mint három. De még így is csalódás volt. Pedig a Goodreads-en nagyon jó értékeléssel rendelkezik: közel 15.000 felhasználó értékelése alapján 4.15-ös átlag. Sajnos magyarul nem hozta azt, amit az angolul olvasók élvezhettek. Ebben pedig nagy szerepe van a magyar fordításnak!

Egy férfi, aki mások szenvedélyével játszik…
Egy nő, aki belemegy a játékba, de nagy árat kér érte…
Damien Stark sportolóból lett milliárdos, akinek nem sokan mernek nemet mondani.
Nikki Fairchild az egyetlen nő, aki felkorbácsolja a szenvedélyét.
Milyen titkokat rejteget Niki, az egykori szépségkirálynő?
És milyen démonok üldözök Starkot?
Ki bírja tovább ezt a kíméletlen játékot?

Néhány szót a szereplőkről:

Nikki. Tizenévesen szépségversenyeket nyert, majd megszabadulva az anyja béklyóitól egyetemre ment és summa cum laude végzett. A felszín alatt titkokat és sebeket rejteget. A nyomást, ami az anyja részéről érkezett és az egész szépségipart úgy vezette le, hogy volt egy időszak az életében, amikor vagdosta magát. Akármennyire meglepő most ez, az életben nem is kevés olyan ember van, aki vagdossa magát. Mindenki más okból. De egy dologban közösek, problémájuk van! Ha valaki egyszer elkezdi nem egyszerű abbahagyni, de Nikkinek sikerült. Már a káros szenvedélyről való leszokáshoz is hatalmas adag önfegyelemre van szükség, de lelki sérülésekkel és traumákkal körbeölelt élet megváltoztatásához sokkal többre van szükség. Két dolgot emelnék ki, amit imádtam Nikki személyében:

*nem fél, hogy nemet mondjon, annak a férfinak, aki birtokolni akarja

– Ezt a csodálatos meglepetést! – mondja, míg keresztülvág a szobán hosszú lépéseivel. Olyan szuper, olyan kurvára ártatlannak látszik, hogy ismét a láva forróságával csap ki belőlem a düh, amely már lanyhulóban volt.
– Hogy rohadnál meg! – ordítom, és keményen pofon vágom, egyformán meghökkentve őt és magamat.

* soha semmilyen esetben nem kételkedik Damienben. Abszolút lojális hozzá, ami az üzleti világban kincsnek számít, de a magánéletben mindent jelent.

Damien. Profi teniszjátékosból üzletemberré avanzsált. Ő az az ember, aki bármibe is fog 100%, hogy sikeres lesz. Jelenlegi tervei között pedig az szerepelt, hogy teljes mértékben birtokolni akarja Nikkit. Már a legelső találkozásuk alkalmával szemet vetett a lányra, ami évekkel korábban volt és azóta sem sikerült elfelejtenie. (Egy kicsit beteges, de Damien Starknak elnézzük!) Személyiségét tekintve kísértetiesen hasonlít az erotikus trilógiák férfi főszereplőire. Újdonságra senki se számítson. Birtokló, védelmező, irányításmániás, követelőző, gazdag, jóképű és szexi. A tökéletesség mintaképe. Vagy mégsem? Nevezhetnénk akár Christian Greynek vagy Gideon Crossnak, de az Ethan Blackstone nevet is kaphatta volna, ha Raine Miller lenne az édesanyja.

A történet unalmas. Várjunk csak! Van egyáltalán történet? Az történetnek számít, hogy a férfi, hogyan akarja megszerezni a nőt, majd miután megszerezte hányféle módon tudja őt kielégíteni? Nem. Az írónő a megszokott és bevált formulát alkalmazza 384 oldalon keresztül.

Túlzásnak tartom, hogy mind a két főszereplő sérült múlttal rendelkezik. Míg Nikki előéletét megismerhettük, addig Damien múltja teljes sötétségben maradt. Tippelni sem tudnék, mi rejtőzhet a falak mögött. Remélem nem a szokásos „molesztálást” fogja elsütni az írónő, hanem ebben a tekintetben is kreatívabb lesz (ha már ez a regény más részében nem sikerült), úgy mint Nikki esetében.

A legnagyobb problémám a fordítással volt. Elég sokszor volt olyan érzésem, hogy a mondatnak nincs értelme. A fordító sok esetben használt oda nem illő szavakat, így jobb esetben csak az adott mondat, de rosszab esetben az egész bejegyzés elvesztette az értelmét. Bevallom őszintén, bődületes hülyeségekkel volt tele. Viszont néhol elég jó hasonlatok vannak, amik ígéretesnek bizonyultak, de egy jó fordításhoz még így is nagyon kevés.

Azért kap három csillagot, mert Nikki személyiségét imádtam és a sok koppintás ellenére éreztem Nikki és Damien között a kémiát. Plusz nagyon tetszik a Damien név és az is, hogy az első 50 oldalon nem volt szex. De a kémia legfontosabb. Ha nem érzi az olvasó a főszereplők közötti kémáit, akkor az írónő cseszheti az egészet és utána az egész hiteltelenné válik. Szerencsére ez a Forró rabság esetében nem állt fenn. Kíváncsi vagyok a folytatásra. Egyrészt azért, mert bele betegednék, ha nem tudnám befejezni a trilógiát. Másrészt azért, mert tetszik a borító. Sokkal jobb, mint a külföldi. A második rész szeptemberben, a befejező kötet pedig decemberben érkezik. Addig is jó olvasást az első részhez!

A könyvet köszönöm az Athenaeum kiadónak!


Share:
Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes