Lisa Kleypas - Bűvölj el alkonyatkor

Eredeti cím: Tempt Me at Twilight
Kiadó: Ulpius-ház, 2013
Oldalszám: 440
Ár: 3499 Ft
puhakötés
Hathaway-ek #3

Április egyik legvártabb könyve volt számomra a Hathaway család folytatása. Már akkor elfogott az azonnal-akarom-ezt-a-könyvet érzés, amikor még csak tervbe volt véve és felkerült az Ulpius-ház kiadó honlapjára. Az azóta eltelt időszakban pedig cseppet sem csökkent a könyv utáni vágyódásom. Április 12.-én végre valahára a kezembe foghattam egy friss, ropogós példányt! 

A férfi mindent megtestesít, amit a lány korábban kerülni akart. 
Poppy Hathaway imádja a nem szokványos családját, ám szokásos állapotokra vágyik. Sorsa arra kényszeríti, hogy találkozzon Harry Rutledge-dzsal, a titokzatos szállodatulajdonossal és feltalálóval, kinek vagyona és befolyása van, élete pedig titkos és veszélyes. Amikor flörtjük nyomán Poppy elveszti jó hírnevét, azzal döbbent meg mindenkit, hogy elfogadja a férfi házassági ajánlatát – azonban azt kell tapasztalnia, hogy férje a szenvedélyét ugyan megosztja vele, de bizalmát már nem.
Harrynek egyedül csak rá volt szüksége…
Harry mindenre hajlandó volt, hogy megszerezze magának Poppyt – egyedül a szívét nem akarja feltárni. Egész életében távol tartotta magától a világot… de az éles eszű, fondorlatos Poppy azt követeli, hogy minden létező módon a felesége lehessen. Kettejükben a vágy mégis fokozódik, ám ellenség ólálkodik a sötétben. Most, ha Harry maga mellett akarja tartani Poppyt, igazi szövetséget kell kötniük test és lélek között, egyszer s mindenkorra … 

„Ez történik – motyogta a lány magában –,  amikor valaki Hathaway. Balszerencsés esetek… vadállatok… égő házak… átkok… botrányok …”

A regény eme tömör, de célratörő sora azon kívül, hogy megmosolyogtatja az olvasót, elég sokat enged sejtetni, hogy Poppy Hathaway sem fogja simán megúszni a szerelemhez vezető utat. Sőt! Már a neve garanciát nyújt arra, hogy a jövőben lesznek csak igazán bajok és érdekes szituációk! Ilyen igazán Hathawaynek lenni! 

Poppyt nem igazán sikerült megismernünk az előző két kötet folyamán, de azért annyit biztos állíthatunk róla, hogy ő tűnik a legnormálisabbnak az egész családban. A nevelőnője szerint, a lánynak jobban kellene ügyelnie a beszédére társasági körökben, mivel a partiképes fiatalemberek nem szeretik, ha a leendő feleségük okosabbnak tűnik náluk. Poppy is elég őszintén véleménnyel van magáról: „ha az élete függne tőle, akkor sem tudna rendesen viselkedni”. Sugárzik a cselekedeteiből és a beszédéből a családja iránti elkötelezettsége és szeretete. Kihallatszik a beszédéből, hogy egyenes odáig van értük, mindennél fontosabbnak tartja a családi kapcsolatokat. Egy napon ő is szeretne olyan boldog házasságban élni, mint ahogyan a szülei is tették. Ezért is éri őt hatalmas csalódásként a tény, hogy a szeretett férfi nem szereti őt eléggé ahhoz, hogy megtagadja az apja parancsát.

Harry önerőből, szinte a semmiből építette fel a Ruthledge szállodát, mely a brit elit legfelsőbb köreinek nyújt alkalmanként szállást. Megszokta, hogy mindig megkapja azt, amire vágyik. Kapóra is jön a lány elhagyott levele a szerelmesétől, mely csak a célját szolgálja. Ő most Poppyt akarja, bármi áron. A lány intelligenciája lenyűgözi őt már az első találkozás alkalmával. Őt akarja a feleségének. Mikor az esküvőjük előtt fény derül Harry machinációjára, megismerhetjük azt az oldalát is, ami sikeressé tette őt és a Ruthledge szállodát. A lelkiismeretlen és kegyetlen fele, mely bármire képes. Abban a pillanatban lehetetlen volt őt nem szeretni. Az a stílus, amivel az egész szituációt magyarázta, ellenszenven kívül nem keltett bennem más érzést.

‒ Elmondtam, hogy mit tett ‒ mondta Michael Harrynek. ‒ Hogyan akadályozta meg a házasságunkat.
‒ Nem akadályoztam meg – felelte Harry. ‒ Pusztán csak megnehezítettem. (…)
‒ A magáé volt, és az is maradt volna, ha igazán akarja ‒ folyatta Harry, irgalmatlan mosollyal az ajkán. ‒ Én azonban jobban akartam.

Kettejük kapcsolata sem bizonyul egyszerű menetnek. Lisa Kleypas nagyszerűen mutatja be, hogy főszereplőink gyűlölködő jegyesekből, hogyan válnak szerelmes házasokká. Alkalmunk nyílik betekinteni a múltjukba, melyből eredeztethető a jelenük. És végül bepillantást nyerhetünk a jövőbe is, hogy milyen lehet a házasságuk, ha az akadályokat legyőzik és a problémáikat megoldják. Számomra ehhez a könyvhöz köthető az elmúlt pár hónap olvasásai közül az egyik legszebb, legjobb, legérzékibb és legszerelmesebb jelenete is. 

‒ Egyél egyet! – mondta Poppy nagylelkűen. 
Harry megrázta a fejét. 
‒ Nem szeretem az édességet.
Ennek ellenére lehajolt, mert a nő intett neki, hogy ereszkedjen közelebb hozzá. Poppy felnyúlt és megfogta a férfi nyakkendőjén lévő csomót.
Harry mosolya elhalványult, ahogy Poppy erővel húzta őt lefelé. Amikor a cukorszagú lehelet Harry arcát érte, a nő megérezte a férfiban az erős remegést. És azt is tudta, hogy kettejük között új, nyugalmi helyzet jött létre, ahogy az akarat és a kíváncsiság egyensúlyba került. Harry nem mozdult, és hagyta, hogy Poppy azt tegye, amit akar. 
Ő közelebb húzta magához, amíg szájuk össze nem ért. A kapcsolat rövid volt, de élettel teli, és izzó érzéseket ébresztett. Poppy óvatosan elengedte a férfit, mire Harry fölegyenesedett.
‒ A gyémántokért nem csókoltál meg ‒ mondta enyhén reszelős hangon ‒, de a csokoládéért megteszed?
Poppy bólintott. Ahogy Harry elfordult, észrevette, hogy az arca mosolyra húzódik.
‒ Akkor minden napra rendelést adok.

Főszereplőink mellett Leo és Catherine Marks kisasszony is igen sziporkázó kapcsolatot ápol. Ez persze kimerül abban, hogy folyamatosan egymást szapulják, ha meg véletlenül valamiben egyetértenek, akkor elszörnyednek, feltételezve, hogy ilyen se sokszor fog előfordulni. És végre megtudjuk ki is igazából Catherine Marks! 

– Rendben, húzd vissza a karmaidat! Megkeresem Poppyt! 
– Azokkal a helyekkel kezd, ahová kompromittálási szándékkal vinnél egy nőt! Nem lehet túl sok.
– De igen, sok ilyen van. Meglepődnél, hogy eddig már mennyi, különböző helyet … 
– Kérlek! – motyogta Catherine. – Már így is épp eléggé kavarog a gyomrom. 

A Hathaway család többi tagja is képviselteti magát a regény folyamán. Természetesen mindenki beleüti az orrát a más dolgába, de a Hathaway család már csak ilyen. Legalábbis én így szeretem őket. Cserfesek, szókimondóak, de mindenek felett szeretik és tisztelik a családjukat. Eddig ez a kötet a sorozat abszolút legjobb darabja, de várjuk ki a végét! Leo és Catherine története következik. Ők ketten pedig elég „komoly” múlttal rendelkeznek! Egy szó, mint száz: Várom a folytatást! 

Kedves Kiadó!
Remélem még az idén olvashatom Leo és Catherine történetét!
Üdvözlettel: Katica 

A könyvet köszönöm az Ulpius-ház kiadónak!



Share:
Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes