Katee Robert - Rossz ágy, jó pasi

Eredeti cím: Wrong, Bed, Right Guy
Kiadó: Ulpius-ház, 2013
Oldalszám: 368
Ár: 3499 Ft
puhakötés
Come Undone #1

Katee Robert igencsak új szerzőnek számít, még az Amerikai Egyesült Államokban. a honlapja szerint az első könyvei 2012-ben jelentek meg. Ezért is ért meglepetésként, hogy az Ulpius-ház úgy döntött kiadja az írónő egyik könyvét, ami ráadásul egy trilógia első része.

Elle Walser pedáns és hozzáértő művészeti koordinátor, ám a csábítás nem az erőssége. Már hónapok óta próbálja meghódítani a főnökét, de hiába. Ráadásul az anyja állandóan össze akarja boronálni mindenféle „jó partival”. Elle kétségbeesésében briliánsnak ígérkező tervet kovácsol: vásárol néhány dögös fehérneműt, és bemászik a főnöke ágyába. A számításába azonban hiba csúszik… véletlenül egy szexi idegent csábít el.
Az éjszaka császárának, Gabe Schultznak nem sok hiányzott, hogy élete legjobb szexuális élményében legyen része. Milyen kár, hogy az izgalmas, forróvérű szőke összetévesztette Gabe-et a bátyjával, és lelépett, mielőtt befejezhették volna, amit elkezdtek. Bár a nő sznobériája igencsak lehangolta, Gabe nem az a fickó, aki feladja, ha valamit el akar érni. És ő Elle-t akarja. A kérdés csak az: van-e esélye rá?

A történet szerint Elle elhatározta magát, hogy most már mindent bevet és végleg meghódítja a főnökét (Nathan) . Csak arra nem számít, hogy a sötétben való lopakodásnak ára van, mégpedig az, hogy nem a jó férfi fekszik az ágyban. Gabe szöges ellentéte a testvérének. Ő a tipikus rosszfiú kategóriát képviseli. Elle természetesen idővel észreveszi, hogy rossz helyen kötött ki, de addigra már késő. Természetesen a nő legjobb barátnője (Roxanne) előszeretettel hívja fel a figyelmét arra, hogy akár a villanykapcsolót is használhatta volna a baki elkerülése végett.

– Túldramatizálod. No és mi történt? Kivel bújtál ágyba, ha nem Nathannal? – Roxanne a homlokát ráncolta. – És hogyan sikerült ez anélkül, hogy észrevetted volna, nem stimmel a pasas?
– Sötét volt a szobában.
– Aha. Létezik egy hasznos kis jószág, villanykapcsolónak hívják. Próbát tehetnél vele olykor …

Elle személyében egy naiv, begyepesedett gondolkodású nőtt ismerhettem meg. Még tinédzser korában érte egy szerelmi csalódás, de azóta képtelen bízni a férfiakban. Már az első találkozás után elítélte Gabe-et a tetoválásai alapján és besorolta abba a kategóriába, amelyikkel ő sohasem kezdene. Ilyen ellenállás mellett a férfinak mindent be kell vetnie, hogy magáénak tudhassa a nőt. Gabe lépésről-lépésre közelít Elle felé, nem akar ajtóstul a házba rontani, nehogy még jobban elijessze a nőt. Ez a fajta viselkedés azért meglepő a férfitől, amivel még önmagát is meglepi, mivel eddig nem kellett egyetlen nőért sem küzdenie, nemhogy udvarolnia neki. Bártulajdonosként megszokta már, hogy a nők a lábai előtt hevernek. Majd találkozott Elle-lel és minden megváltozott.

Gabe igazán remekül szórakozott. – Maga is hallotta, amint azt mondta az ajkamról, bűntől telt, nem igaz?
– Ne merj erre válaszolni, Roxanne – sziszegte Elle. Mi a fene? Megbillentette a csokrétát, és felnyögött. – Zsályát hozott nekem …
– Hogy mit hoztam?
– Zsályát. – (…) – Ez nem vicces.
(…)
– Mi történik?
– Elle allergiás a zsályára. Ha két méternél közelebb kerül hozzá, úgy fújódik fel, mint egy léghajó, maga meg az imént nyújtott át neki egy csokrot, ami tele volt vele.
– A jó francba! Annyira sajnálom. Én csak …

Az udvarlás persze nem sikerül olyan gördülékenyen, mint ahogy Gabe remélte, de minden rosszban van valami jó is. Ez a félresikerült meglepetés hozza el Gabe számára az áttörést, mert Elle ezek után hajlandó, hogy a félelmei ellenére adjon egy esélyt a férfinak.

Míg Elle-t nem igazán sikerült megkedvelnem, addig Gabe levett a lábamról. Egy dolgot biztos megtanultam: Ne a külső alapján ítéljük meg az embereket! Elle is ebbe a hibába esett, túl hamar ítélkezett Gabe fölött, de szerencsére a férfinak sikerült megváltoztatni a nő véleményét. A végén pedig már Elle saját maga is belátta, hogy hibázott. Olyan rövid a könyv, hogy igazából nem mélyedhettem el a szereplők személyiségében vagy akár a családi hátterükben. Persze beszámolnak mind a ketten a családról és még egy fura családi vacsorán is részt vesznek, de mégsem éreztem a kötődést a család felé. Annyi információt azért kapunk, hogy megállapíthassuk Elle anyja egy dög. Az egyik legrosszabb fajta anya, mert ráerőszakolja az akaratát a lányára. Elle meg azért hülye, mert hagyja neki. Remélem Ian a saját könyvében helyre teszi az anyját. Igazán ráférne!

Összességében arra a megállapításra jutottam a könyv elolvasása után, hogy jó választás volt a Rossz ágy, jó pasi. Kedvelhető történet és szereplők. Kivétel Elle, mert őt néha lapáttal fejbe csaptam volna. Aki nagy bonyodalmakat vár, az csalódni fog. A történet kiszámítható, én mégis végig izgultam, annak ellenére, hogy tudtam Happy End lesz a vége! Nyáron, strandolás közben szívesen kézbe veszem újra, hogy ismét elmerülhessek Elle és Gabe történetében!

A könyvet köszönöm az Ulpius-ház kiadónak!


Share:
Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes