Sylvia Day - Melléd láncolva

Eredeti cím: Reflected in You
Kiadó: Ulpius-ház, 2012
Oldalszám: 384
Ár: 3999 Ft
puhakötés
Crossfire #2

„Istenem… Sosem tudtam hozzászokni ehhez az archoz. Mindig hatott rám. A finoman metszett járomcsont, a sötét szemöldök, a sűrű pillájú kék szempár, és az a száj… Tökéletes vonalú, egyszerre érzéki és gonosz. Szerettem, amikor szexre csábítva mosolygott, és reszkettem, amikor vonallá keskenyedett. És amikor a testemhez ért, lángot vetettem.” Gideon és Eva lebilincselő, vad kilengésekkel teli története folytatódik. Kapcsolatuk igazi „se veled, se nélküled” – bár szenvedélyesen szeretik egymást, a régről magukkal cipelt lelki sérülések és az egymás kizárólagos birtoklására törekvő elemi ösztönök minduntalan közéjük állnak.
Kísért a szörnyű múlt, a sebek túl mélyek… Elég egyetlen hibás döntés, és a szakítás immár végleges lehet.

Az első könyv nem hagyott maga után nagy függő véget, én mégis kíváncsi voltam, hogy merre tart a szereplők sorsa. A Melléd láncolva ott veszi kezdetét, ahol a Hozzád kötve befejeződött. Ebben a könyvben már párként lépnek fel és több figyelmet szentelt az írónő is a párkapcsolati problémáknak. Vagyis előtérben az együttélés és más finomságok, ellentétben az első kötettel, ahol inkább az ismerkedés és a megismerés állt a középpontban.

Szereplőink sem sokat változtak az első kötethez képest. Hacsak az nem számít változásnak, hogy végre megtudunk valamit Gideon múltjáról is. Már az első kötetben is lehetett következtetni rá, de a bizonytalanság azért ott lebegett a fejünk fölött. De ebben a részben immár biztossá vált, hogy Gideon is szexuális zaklatás áldozata volt gyermekként, ugyanúgy, mint Eva. Viszont ez nem változtat azon, hogy képtelen elengedni Eva-t maga mellől. Szüksége van rá, mint a levegőre. Nélküle képtelen élni. Azért elgondolkodtató, hogy ez a fajta függés talán már egy kicsit betegesnek is mondható. Nincs semmi baj azzal, ha függünk a másiktól, de mindennek van egy egészséges határa, amit a könyv esetében Gideon már súrol.

Talán mondhatom azt, hogy Eva egy hajszálnyit komolyabbnak tűnik az előző könyvhöz képest. Mégpedig abban, hogy belátja, a saját egészsége fontosabb, mint a kapcsolata Gideonnal. Nem akar visszasüllyedni arra a szintre, amelyen a gyermekkori bántalmazása után volt. Ha pedig ezt el akarja kerülni, akkor kénytelen lesz Gideon nélkül élni.

Kevesebb a szex! Mint azt, ahogy írtam a Hozzád kötve kapcsán, rengeteg volt a szex benne. Annyira, hogy már én is belefáradtam, mint olvasó. Viszont ebben a részben sokkal kevesebb a szex, amit csak a könyv javára tudok írni. Itt a főszerepet nem a szexuális játszadozások, hanem a párkapcsolati problémák és a titkok játsszák. Eva sokszor ki is borul amiatt, hogy Gideon nem mond el neki semmit. Mindent megtart magának, csak azokat a dolgokat osztja meg a nővel, melyek feltétlenül szükségesek. Ez pedig felveti a bizalom kérdését is. Sokszor féltékenyek, ami csak újabb vitához vezet, ami pedig egy újabb probléma kezdetét jelenti. Se-veled se nélküled kapcsolatukat mind a ketten nehezen viselik.

Mi tele voltunk bizonytalanságokkal és olyan függőség élt bennünk egymás iránt, hogy kellett a rendszeres kontaktus ahhoz, hogy rendszeresen működhessünk.

Felbukkan Eva múltjából két ex-pasi is, melyek megint csak problémákhoz vezetnek. Egyikük pedig nem más, mint Nathan. Az a férfi, aki évekkel korábban zaklatta a lányt. Sajnos személyes találkozásnak nem lehettünk tanúi. Szívesen olvastam volna egy olyan jelenetet, ahol ők ketten szemtől-szembe kerülnek egymással. Érdekes reakciót váltott volna Eva-ból és Gideonból egyaránt.

Negatívumként kénytelen vagyok felhozni azt, amit az első résznél is mondtam, még mindig tele van a fordítás értelmetlen dolgokkal. Nem szokásom a félrefordításokon kiadni, általában nem is szúrja a szememet, de amikor már alapvető dolgok szembetűnnek, azt már kénytelen vagyok megemlíteni. Meghalok éhen??? Ettől kiráz a hideg! Én személy szerint ilyet nem mondok, hanem inkább: éhen halok. Ehhez hasonló finomságok találhatók végig az olvasás során. Persze nem csökkentik az olvasás élményét, de zavaróak.

Pozitívumként emelem ki továbbra is, hogy Eva képes kezdeményezni, magabiztos és kiáll magáért. Erős személyisége van. Cary hozza a formáját és a beszólásai még mindig szórakoztatóak. Eva édesanyja is megcsillogtatja egy kicsit az igazi oldalát, így szimpatikusabbá is válik. Megismerhetjük Eva édesapját is. Gideon pedig végre egy olyan főhős, akinek nemcsak a szája nagy, hanem képes valódi tettekre is. Gondolok itt a könyv befejezésére. Aki már olvasta azt tudja, mire célzok.

Egy leheletnyivel jobban tetszett, mint a kezdés. Ebben az is közrejátszott, hogy kevesebb szexet kaptam és több érzelmet. Jobban megismerhettünk a titokzatos Gideon Cross-t, akiről kiderült, hogy nem is annyira jófiú, mint ahogy mi azt hisszük. A vége pedig! Folytatásért kiállt. Köszönet a kiadónak, mivel a honlapjukon már fenn van a befejező rész. Vagyis még az idén olvashatjuk Eva és Gideon történetének a befejező kötetét is.

A könyvet köszönöm az Ulpius-ház kiadónak!


Share:
Unknown írta...

mikor jelenik meg a konyv harmadik része?

katica írta...

Szia!

Sajnos nem tudom megmondani, hogy mikor fog megjelenni a könyv magyarul. A hazai online könyváruházak május végét írják megjelenésnek. Viszont az angol megjelenés csak június 4.-én lesz. Ennél többet nem tudok mondani megjelenéssel kapcsolatban! Amint lesz pontosabb információm, azt jelezni fogom a MEGJELENÉSEK 2013 oldalon!

Üdv, Katica

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes