Ilona Andrews - Mágikus találkozás

Eredeti cím: On the Edge
Kiadó: Egmont, 2012
Oldalszám: 390
Ár: 3999 Ft
puhakötés

Világok peremén #1

A varázslattal teli Perem, ahol Rose Drayton él, két világ határán terül el. Rose átjár dolgozni a Töredékbe, ahol az emberek autókon járnak, plázákban vásárolnak, és ahol a varázslat nem több puszta tündérmesénél. A másik világ Mágia, amelyet kékvérű arisztokraták irányítanak, és ahol a varázslat mindennapos, sőt megváltoztathatja az emberek sorsát. Ahogy a többi perembéli is, Rose átjárhat mindkét világba, de mindenhol törvényen kívülinek számít.
Rose úgy gondolta, ha tökélyre fejleszti a varázserejét, jobb életet biztosíthat magának. De a dolgok nem a tervei szerint alakultak. Most feketén, éhbérért dolgozik a Töredékben, hogy felnevelhesse két kisöccsét, ráadásul meg kell küzdenie a kéretlen kérők hadával, akik őt és a varázserejét akarják.
Ekkor toppan be az életébe Lord Declan Camarine, a mágiai kékvérű, aki szintén elhatározza, hogy megszerzi magának a lányt. És vele egy időben érkezik a különös, varázslatra éhes teremtmények egész hada. Rose-nak és a kékvérűnek össze kell fognia a szörnyű lények és megteremtőjük ellen, különben odalesz az egész Perem, és mindenki aki ott él…

Az Egmont kiadó elhozta nekünk, olvasóknak, Ilona Andrews The Edge című sorozatát, mely magyar fordításban a Világok peremén címet kapta. Ami igazán meglepő, hogy a szerzői név alatt, nem egy személy van, hanem egy szerzőpáros – férj, feleség – alkot. Az olvasók már korábban találkozhattak a szerzőpáros nevével A sötétség angyali című novelláskötetben, mely 4 különböző novellát tartalmaz négy különböző szerzőtől. Bevallom, én nem olvastam magát a könyvet, csak a visszajelzéseket és blogbejegyzéseket. Nalini Singh és Ilona Andrews novellája keltette fel leginkább a molyok és az olvasók figyelmét. Ennek örömére hozta el nekünk az Egmont a szerzőpáros regényeit is. És már itt is van a regény, mely szeptember végén jelent meg. Ráadásul az első két kötet, hogy ne kelljen sokat várni két kötet olvasása közben és amíg a harmadik részre várunk legyen mit olvasni.

Rose Drayton két világ között él: az egyik irányban a Mágia terül el, a másikban a Töredék. Míg a Mágiában az élet egyszerűségei közé tartozik a varázslat használata, addig a Töredékben nem is ismerik. Aki pedig a Töredékbe megy, annak a saját testi erejére kell hagyatkoznia, avagy a puskájára. Úgy, ahogy Rose is teszi. Egy napon azonban látogatója érkezik a Mágiából, egy nemes, aki őt szemelte ki a feleségének. Declan érkezésével párhuzamosan különös esetek történnek a Peremen is. Visszataszító, még soha nem látott szörnyek bukkannak fel, akik a mágiára éhesek. Rosa kénytelen lesz összefogni a férfival, különben az egész Perem összeomolhat. Az pedig szörnyű hatással lesz a világra. De nemcsak a szörnyekkel kell csatát vívnia, hanem a saját szívével is. Küzdeni kell az életben maradásért és azért, hogy egyáltalán legyen jövője. Vajon a Perem túléli a csatát? És mi lesz az ő szívével?

Az kell mondjam, hogy frissítőként hatott a könyv a sok paranormális könyv között. Számomra legalábbis újdonság volt. A világ felépítés egyértelműen. Két világ létezik a Mágia és a Töredék. A kettő között pedig a Perem terül el. Aki a Peremen él, annak a szabad az átjárás a másik két világba, de mégse tartoznak egyikhez sem. Kívülállónak számítanak. A Törédek a mi világunkat ábrázolja, míg a Mágia egy kicsit a középkorhoz hasonlít, ahol a varázslat megengedett és elfogadott dolognak számít.

Rose. Az édesanyja halála után nemsokkal az édesapja is elhagyta őt és két kisebb testvérét. Rose munkát vállal a Töredékben, hogy az öccseit etetni és öltöztetni tudja. Szinte fillérekért dolgozik, csak a testvérei érdekeit tartja szem előtt. Ő az egyetlen személy, aki a Peremen fehéret képes villantani, ez pedig már évekkel korábban szóbeszéd alapja volt. Miszerint fehéret villantani, csakis a Mágiában élők képesek, ezért Rose biztosan nem is apja lánya. Ennek következményeként, pedig sok férfi próbálja megszerezni magának a lányt a Mágiából, de még a Peremből is. Rose egy erős fiatal nő, aki képes szembeszállni bárkivel, aki a testvérei vagy az ő életét veszélyezteti. Nehezen nyílik meg Declannek is, de a férfi bizonyítja, hogy ő igenis képes megvédeni a lány családját és érdemes a lány bizalmára is.

Declan. A Mágiából érkezett a Peremre, hogy feleségül vegye Rose-t. Kinézetileg egy középkori várúrra emlékezteti az embert és viselkedésben sem áll távolabb tőle. Rejtélyes, a könyv végéig szinte semmit nem lehet tudni róla. Arrogáns, nagyképű, mégis szeretnivaló. Az arroganciája mögött igenis is egy érző szív lapul. Bármire képes, hogy bebizonyítsa Rose-nak, megbízhat benne. A nő szinte lehetetlen próbatétel elé állítja, de a ő még a lehetetlennel is megküzd, azért, amit meg akar szerezni. Még az életét is feláldozná. Ez esetben Rose-ért.

Jack és Georgie. Rose kistestvérei. Jack alakváltó, míg Georgie nekromanta. Mind a ketten máshogyan próbálják meg feldolgozni és elfogadni azt a tényt, hogy csak Rose maradt nekik a világon. Szoros kapcsolatot ápolnak a nővérükkel. De Rose minden erőfeszítése ellenére sem tud segíteni nekik, és itt jön a képbe Declan. Mind a két gyermek idővel megkedveli a férfit, de félnek is attól, hogy elszakítja tőlük Rose-t.

Maga a cselekmény igazán izgalmasnak számít. Végig fenntartja az ember figyelmét és már várjuk, hogy ezek után mi fog történni. Nekem nem sikerült hamarabb rá jönnöm, hogy ki kavarja a szálakat, ki is áll a szörnyek mögött, ki az a személy, aki a varázslatot zabáló lényeket irányítja. Még annak ellenére sem, hogy a könyv vége felé történtek utalások a személyét illetően. Meglepő volt.

Amit hiányoltam a könyvben, az egy kicsivel több romantika lett volna. Csak a történet javára írható lett volna, ha több romantika lett volna jelen a főhősök között. Így számomra nem tűnt annyira hitelesnek a szerelmük. Ritkán éreztem Rose és Declan között azt a mindent elsöprő kémiát. Nincs nagy érzelmi töltet a könyvben, amit indokolhatunk azzal, hogy nem az érzelmekre épít a szerzőpáros. Mégis a regény egyszerűsége teszi nagyszerűvé. A romantika terén elmaradt a nagy katarzis, amit vártam, de a világ, a cselekmény és a két főszereplő pótolta ezt a hiányosságot. Remekül van felvezetve a következő kötet is, aminek William lesz a főszereplője. Őt néhány jelent elejéig már ebben a könyvben megismerhettünk. Declan és William életében volt egy szakasz, mely közösnek mondható, így nem meglepő, hogy Declan életének a megismerésével egy kicsit William életét is megismerhetjük. A minimális mennyiségű romantika mellett más érvet nem tudok felhozni a könyv ellen. De szerintem ezt mindenki máshogyan értékeli. Ettől eltekintve nem tudok „rosszat” mondani a könyvről. Nekem nagyon bejött és már alig várom, hogy a folytatást olvashassam.

A könyvet köszönöm az Egmont kiadónak!


Share:
Gretty írta...

Hehe. A második részben sincs több romantika, de az m,ár egy fokkal hitelesebb. William valami elképesztő fickó, és mikor már azt hinnéd, hogy a szerzőpáros nem tudja a jó kezdést fokozni, az Áradó holdnál kiderül, hogy de mégis. :)
Remélem a másik két rész is hamarosan érkezik.

katica írta...

Attól függetlenül, hogy nincs benne több romantika még elolvasom a folytatást, Kb. már egy hónapja készülök az olvasásra, csak eddig valahogy soha nem jutottam el oda, hogy el is olvassam!
Igen! Nem viszik túlzásba a romantikázását, de mégis képesek voltak egy olyan világot felépíteni, ami engem teljesen megfogott!
Tényleg jöhetne az idén a másik két rész is! Reméljük a kiadó meglep minket!

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes