Brenda Joyce - A váltságdíj

Eredeti cím: The Prize
Kiadó: Harlequin, 2012
Oldalszám: 430
Ár: 1595 Ft
puhakötés
de Warenne dinasztia #6

Végre közeledik a megtorlás pillanata! Devlin O’Neill a nyílt tengeren megtámadja és elfogja azt a hajót, amelyen Virginia Hughes tart az Újvilágból Angliába. A kapitány túszul ejti a fiatal örökösnőt. Hatalmas váltságdíjat akar kérni érte, hogy bevégezze hosszú évek óta folytatott bosszúhadjáratát, amelyet Virginia nagybátyja, Eastligh grófja ellen indított. Amíg a gróf nem veszíti el mindenét, Devlin nem érezheti úgy, hogy megtorolta azokat a szörnyűséges bűnöket, amelyeket Eastligh a családja ellen követett el. Amint azonban túsza a hajóra lép, az ifjú kapitány terve felborul. Mind nehezebb ellenállnia Virginia különös szépségének, aki vadóc természetével is újra meg újra zavarba ejti őt. A férfi megkövültnek hitt szívében szenvedélyes érzések ébrednek, amelyek vészesen sebezhetővé teszik a gróf gátlástalan ellentámadásával szemben…

A sorozat 8. kötete február 1-jén fog megjelenni, ezért úgy gondoltam tartok egy gyors újraolvasást az új rész megjelenése előtt. Így értékelés is születik az eddig megjelent két könyvhöz és néha nem árt az olvasmányokat fel is frissíteni. Sajnálom, hogy a kiadó nem a sorozat elején kezdte el a kiadást, de remélem a jövőben az első 5 kötetet is fogják pótolni. Az írónő az első 5 könyvet szánta egy sorozatnak, de az 5. rész befejezése után 4 év elteltével mégis folytatta a sorozatot, szereplőt immár az 1800-as évek elejére helyezve.

A történet egy rövid betekintéssel kezdődik, a férfi főszereplő, Devlin O’Neill múltjába. Fiatal fiúként szemtanúja volt az édesapja brutális és kegyetlen meggyilkolásának. A képek mélyen belevésődtek az emlékezetébe és erősen meghatározzák a már fiatal férfi személyiségét. Egyetlen cél lebeg a szeme előtt: bosszú az ellen a férfi – Eastleigh grófja – ellen, aki megölte az édesapját. Bármit és bárkit képes feláldozni a bosszú érdekében. Ezért pedig hatalmas árat kellett fizetni: az emberek nem hiszik, hogy képes egyáltalán a szeretetre, a háta mögött kőszívűnek tartják. Már szinte mindent elvett a gróftól, jóformán már csak a kegyelemdöfés hiányzik, hogy a bosszúját beteljesíthesse. Ekkor szerez információt, egy eddig Amerikában élő unokahúgról, aki éppen Angliába tart. Azonnal egy terv kezd a fejében felvázolódni, mely az eddig elkövetett tetteknél sokkal félelmetesebb lesz.

A szülei halála után Virginiát a soha nem látott nagybácsi egy leánynevelő intézetbe száműzi, ahol a nagykorúsága betöltéséig maradnia kell. Utána pedig kénytelen lesz férjhez menni egy jómódú angolhoz, így csöppenve egyik börtönből a másikba. Mikor világossá válik számára, hogy a nagybátyja el akarja adni az otthonát – Sweet Briart – Virginia elérkezettnek látja az időt, hogy komoly lépéseket tegyen az élete megmentésére. Hajóra száll, hogy elinduljon a távoli Angliába, hogy a "nagybátyjától" kérjen segítséget: ne adja el Sweet Briart, hanem mentse meg! Útközben viszont váratlan esemény veszi kezdetét, mely örökre megváltoztatja Virginia életét.

Az első pillanattól kezdve, hogy Devlin pillantást vetett Virginia Hughes kiasasszonyra, a szíve mélyén már tudta, hogy ezután semmi nem lesz olyan, mint régen. Életében először találkozik olyan nővel, aki képes kihozni a sodrából. Folyamatosan csatáznak, így téve próbára egymás türelmét.

- Már nem értettem, hol marad ilyen sokáig… kapitány – mondta.
A férfi bizsergető izgalmat érzett. Életeleme volt a háborúzás, és elhatározta, hogy ezt a csatát is az utolsó cseppig ki fogja élvezni.
- Nem vettem észre, hogy a társaságomra vágyik – felelte, és előírásosan aprót biccentet.
- Én csak a fejére vágyom… ezüsttálcán – válaszolta a lány olyan fenségesen, mintha maga volna Nagy-Britannia uralkodónője.
Devlin mosolyogni akart, és majdnem meg is tette. Végül azonban csak odalépett az asztalhoz, és haragot olvasott ki Virginia szeméből.
- Attól tartok csalódást kell okoznom önnek, Hughes kisasszony. A hajószakácsom francia, és nagyon érti a dolgát. Ezen a tálon az én fejemnél sokkal ízletesebb ennivaló fekszik.
- Akkor majd türelmesen várok, amíg azt az ételt szolgálják fel, amelyre teljes szívemből vágyom – mondta a lány már-már gyűlölködőn.
- Nem hiszem, hogy a türelem az erényei közé tartozna, Hughes kisasszony. Az a nap, amelyet oly buzgón vár, még jó néhány évig nem jön el. Kíváncsi vagyok, mivel óhajtja addig elütni az időt.

A múlt történései nagyban befolyásolják a felnőtt Devlin O’Neill személyiségét. Érzéketlen, magának való, könyörtelen. Vele ellentétben Virginia a megtestesült ártatlan déli lány. Szókimondó, egyenes természetű, csökönyös. Tudja, hogy mit akar, azért pedig képes a végsőkig is küzdeni. Úgy tűnhet ketten tűz és víz, de idővel megismerhetjük az igazi Devlint is. Aki nemcsak a bosszúra képes, hanem a szerelemre is. Ugyanolyan intenzitással szeret, mint ahogy gyűlöl.

Az első könyvem volt az írónőtől, és azt kell mondjam, hogy rajongóvá léptetem elő magam. Engem megvett magának Brenda Joyce eme könyvével. Megfelelő mennyiségben volt, romantika, szerelem, kalózkodás és kaland. A szereplők szerethetők és valóságosak, már amennyire egy könyv szereplője valóságos lehet. Megismerhettük egy kicsit a következő kötetek néhány szereplőjével is, akik fel is csigázták a kíváncsiságomat a folytatás iránt.

A könyvet köszönöm a Harlequin kiadónak!


Share:
Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes