Brenda Joyce - Az álarcosbál

Eredeti cím: The Masquerade
Kiadó: Harlequin, 2012
Oldalszám: 430
Ár: 1595 Ft
puhakötés
de Warenne dinasztia #7

Írország, 1812. Lizzie titokban olthatatlan szerelmet táplál Tyrell de Warenne iránt. Minden éjjel a férfiról álmodik, akit daliásnak és izgatóan veszélyesnek talál – de sajnos elérhetetlennek is. Mivel még nagyon fiatal és tapasztalatlan, nem tudja, mit tehetne azért, hogy felfigyeljen rá a nők bálványa, akiért mindenki rajong. Egyetlen reménye egy álarcosbál, amelyet a Warenne család fényűző udvarházában rendeznek. Lizzie abban bízik, hogy ott majd sikerül meghódítania Tyrellt. A zene és a tánc bódító forgatagában aztán valóban egészen közel kerülnek egymáshoz, csakhogy a lány valamit kihagyott a számításból. A testvére, Anna mindig is bolondult a Tyrellhez hasonlóan elbűvölő férfiakért, és neki komoly gyakorlata van már a női fortélyok alkalmazásában…

Adare grófjának három vérszerinti fia és két mostohafia van. A váltságdíjban a legidősebb mostohafiú, Devlin történetét ismerhettük meg. Most azonban a gróf örökösének jött el az ideje, hogy párra találjon. Az álarcosbál az ő végzetét rejti.

Lizzie igazi könyvmoly és még csak tíz éves. Eme szokatlan hódolatának köszönheti, hogy szerelmes lett. Életében először. Ugyanis történt, hogy egy kerti partin ismerkedik meg az ifjú Tyrell de Warennével igazán szokatlan körülmények közepette. A fiú a vízbe fúlástól menti meg a kislányt, mivel Lizzie a könyve után ugrott a tóba. A fiú ezután igazi herceggé válik az álmodozó kislány szemében. Évekkel később Lizzie élete első báljára készül a de Warrene család meghívásából. Legfiatalabb a három lánytestvér közül és magát tartja a legszürkébbnek is. A család szépsége nem más, mint Anna. De Tyrell de Warrene mégis csak Elizabetht látja, Anna szépsége egyáltalán nem bűvöli el. Akkor még nem tudja, hogy ők testvérek.

Tyler de Warrene az elsőszülött fiú. Tudja mi a kötelessége a családjával szemben. Eltökélte, hogy mindenáron előnyös házasságot fog kötni, ami a jövő generációi számára nyugodt életet biztosíthat. Egy napon viszont találkozik egy elbűvölő ifjú hölggyel, aki elrabolja a szívét. Bár még magának sem vallaná be. Mégis szem elől téveszti a titokzatos hölgyet, míg nem két év elteltével újra találkoznak, bár nem olyan körülmények között, ahogy azt ő valaha is gondolta volna. Keserűség és harag munkálkodik benne, bármi is legyen az ára, ki akarja deríteni, hogy Elizabeth milyen játékot űz vele. Csak arra nem számít, hogy a rég elfeledett érzések nem csak újjáélednek, hanem fel is erősödnek. Másra sem tud gondolni, hogy Elizabetht csak magának akarja, még akkor is, ha ő már egy másik nő vőlegénye, hamarosan pedig a férje lesz.

Elizabeth ártatlan, félénk, részben naiv is. Ha szeret valakit, azt teljes szívével szereti. Nincs ez máshogyan Tyrell esetében is! Igaz, a férfi sokszor megbántotta őt, de ő mégis kitartott mellette. A férfi igényeit és szükségeit előbbre tartotta magánál. Mindig azt tartotta szem előtt, hogy a Tyrellnek jó legyen. Csak azután következett ő és a saját érzései. A testvérének is képes volt megbocsátani, annak ellenére, hogy csúnyán becsapta és elárulta őt, ráadásul hónapokon keresztül hazudott neki. Atestvére által elkövetett hibákért pedig csak Elizabeth fizetett, míg Anna vígan élte az életét. Álnok kis nőszemély!

Tyrellt születése óta grófnak nevelték. Egy napon ő lesz Adare grófja. Felelősséggel tartozik a körülötte élőkért. Sokáig két malom között őrlődik: szerelem vagy felelősség. Azért még időben észhez tért és a helyes döntést hozta meg. De míg el jut odáig kemény utat kell bejárnia. Először a szeretőjévé teszi Elizabetht, utána rákényszeríti, hogy nyíltan éljen vele, majd elvárja tőle azt is, hogy miután elvette a gazdag örökösnőt, maradjon meg továbbra is a szeretőjének. Mégis egyetlen biztos pontnak érzi az életében Elizabetht és a fiát. Nehezen is viseli, hogy Elizabeth elhagyta őt, miután egy váratlan látogató burkoltan célzott rá.

Nem, ő ezt nem így akarta, Boldoggá akarta tenni Elizabetht, védelmezni kívánta, nem pedig megszégyenülni és szenvedni látni. Úgy nevelték, hogy mindig különbséget tudjon tenni helyes és helytelen között. Elizabeth többet érdemel annál, amit ő adhat neki. Nagyvonalúnak kell lennie, és el kell engednie.
Tyrell remegve felugrott ültéből. Nem, azt egyszerűen nem tudja megtenni!

Kettejük kapcsolatára egyáltalán nem jellemző a hevesség. Nem a makacsságuk és a felelősségtudat választotta szét őket, hanem a titkok, amiket Elizabeth cipel a vállán és Tyrell képzelt kötelezettségei a családjával szemben. Természetesen Tyrell sem ostoba. Az első együtt töltött éjszaka után a titkok többségére maga is rájön, de legfontosabb részt majd csak a könyv végén tudta meg. Lehetett érezni rajtuk, hogy tiszta szívből, rajongásig szeretik egymást, mégsem lehetnek együtt! Az egymástól távol töltött időt pedig mind a ketten nagyon megviselték.

Nem csalódtam a folytatásban. Sőt! Egy árnyalatnyival talán jobban is tetszett, mint A váltságdíj. De az előző kötetnek és ennek is megvolt a maga varázsa. E kötet szerethetőségéhez Elizabeth személyiség nagyban hozzájárult! Egy hamisítatlan Hamupipőke történetet kaptam, ami a XIX. századi Angliában játszódik! A folytatás akarom: MOST!

A könyvet köszönöm a Harlequin kiadónak!


Share:
Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes