Nicole Jordan - Őrzőangyal

Eredeti cím: Master of Temptation
Kiadó: Victoria, 2012
Oldalszám: 384
Ár: 2899 Ft
puhakötés

Édenkert #1

Amellett, hogy Max Leighton kitűnő parancsnok, nagy kísértés minden nő számára. Amikor váratlanul megjelenik Cyrene szigetén – amely az Édenkerthez hasonlatos – az ott élő Caro Evers mindent elkövet, hogy enyhítse az őrnagy háború okozta lelki sebeit. Ám miután a lány egy varázslatos éjszakát tölt a férfi karjaiban, rádöbben: Max akár egyetlen érintésével is fel tudja korbácsolni az érzékeit.
Leighton bájos őrangyalának tartja a lányt, és bár útjaik elválnak egymásétól, képtelen elfelejteni őt. Miután a férfi megelégeli a londoni felső tízezer életének talmi csillogását, visszatér Cyrene szigetére, hogy megkeresse az álmaiban kísértő lányt… Ám ekkor megtudja, hogy Caro nem csupán az elesettek gyámolítója, de harcos is: egy olyan titkos társaságának tagja, amely arra esküdött fel, hogy Európa-szerte szembeszáll a zsarnoksággal.
Caro attól fél, hogy képtelen lesz ellenállni Max vonzerejének, ezért megfogadja, úrrá lesz lángoló érzelmein. A titkos társaság missziójában Max is szerepet vállal, s egyre messzebb kerülnek Cyrene napsütötte partjaitól. Veszélyesebbnél veszélyesebb kalandokba sodródnak, míg végül sikerül Caro barátnőjét kimenteniük egy berber törzsfőnök fogságából. Az együtt átélt megpróbáltatások során szerelmük egyre jobban elmélyül, de ezt egyikük sem meri bevallani…

Leges legelső gondolatom a könyvvel kapcsolatban: végre megjelent! Hónapok óta vártam már, hogy a kezemben foghassam Nicole Jordan legújabb könyvét. Ha jól emlékszem, akkor még május-június időszakra ígérte a kiadó legelőször. Mivel a könyv csak november végén jelent meg, így a jelentős csúszásnak köszönhetően kénytelen leszek beérni az évi egy Jordan könyvvel, mivel a folytatás biztos, hogy nem fog megjelenni. Sajnos.

Caro Evers Cyrene szigetén él, nem messze a spanyol partokhoz. A sziget orvosának az asszisztense. Max Leighton 1813-ban érkezik meg a szigetre egyik bajtársával, aki súlyosan megsérült. Jonh Yates egyetlen kívánsága az volt, miután megsebesült, hogy hazatérhessen meghalni, viszont Caro és Max odaadó ápolásának köszönhetően a férfi felgyógyult. Max mindvégig mellette maradt. Mikor pedig már látja, hogy a katona állapota javul, elhagyja a szigetet és visszatér hadseregbe. A visszatérés előtti utolsó éjszakát a nő karjaiban tölti és az emlékeknek köszönhetően túléli a háború borzalmait. Vajon viszontlátják-e még valaha egymást?

Caro. Mint a szigetlakók többsége, Caro is brit származású. A szülei angolok voltak, ő viszont az egész eddigi életét Cyrene szigetén töltötte. Ez alól kivételnek számítanak a londoni látogatásai. A csúfos londoni bemutatkozás után ezek a látogatások is megritkultak, a muszájra korlátozódtak. Már csak a munkája miatt utazik Londonba. Boldog élete van Cyrene szigetén, nem tervezi, hogy valaha is elhagyja majd azt. Amellett, hogy a helyi orvosnak segítkezik, egy titkok társaság, az Őrzők, tagja is.

Max. John Yates felépülése után visszatér a frontra. Viszont a háború befejezése után, azt kell tapasztalnia, hogy az átélt borzalmak továbbra is kísértik az álmaiban. Nem képes szabadulni a legjobb barátjának a halálától, aki feláldozta magát, hogy megmentse Max életét. A háború utolsó évét úgy éli túl, hogy a nőre gondol, aki a paradicsomi szigeten megmentette a bajtársa életét, és az utolsó együtt töltött szenvedélyes éjszakájukra. Caro egyfajta őrzőangyal szerepet tölt be Max számára. A háború befejezése után visszatér Londonba, ahol újra találkozik a nővel. Az események sodrása őt is magával ragadja. Hamarosan pedig egy mentőakció kellős közepén találja magát és az érzelmei is kusza hálót fonnak köré.

Azt kell mondanom, hogy Nicole Jordan eme könyve nálam a TOP 5 N.J. könyv közé került. Volt itt minden, ami szem-szájnak ingere: problémás főhős, kissé vadóc főhősnő, kaland, izgalom, riposztok. Minden, ami egy történelmi romantikust kiemel az átlagból. Nem a megszokott színtéren játszódik a történet, így nyújt egy kis felüdülést a londoni báli szezonok után.

A szereplők szimpatikusak. Ki jobban, ki kevésbé. A két főhős, aki nekem kevésbé volt szimpatikus. Caro néha az idegeimre ment, a sok akadékoskodásával. Minden áron meg akarja őrizni a függetlenségét, ez a regény vége felé már sok volt. Persze Max se volt tökéletes főhős. Ő már túlzásba vitte a nem-kerülök-senkihez-közel-mert-ha-elvesztem-azt-nem-élem-túl dolgot. Végtére is összeillenek. Már az első pillanattól kezdve forr köztük a levegő. Egy idő után pedig a következő szintre viszik a dolgot. Az erotikus jelenet nem mutatnak semmiféle pluszt a korábbi Nicole Jordan kötetekhez képest. Mégse az erotika teszi élvezetessé a regényt, hanem a történet és a szerepelők. Itt persze a mellékszereplőkre gondolok. További két főszereplővel is megismerkedhettünk a könyv lapjain, akik az én fantáziámat már felcsigázták. Annak, aki szereti az írónő történeteit, bátran ajánlom! Hozza a megszokott színvonalat: szórakoztató, erotikus és izgalmas!

A könyvet köszönöm a Victoria kiadónak!


Share:
Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes