Samantha Young - On Dublin Street

Kiadó: NAL
Oldalszám: 416
Ár: 5.99 $
e-book
Most éppen az erotikus korszakomat élem. Félreértés ne essék, csak erotikus könyveket olvasok. Többségiben. Samantha Young regényét is emiatt érzékelte a radarom. Az amazon friss megjelenései között bukkantam rá. Többek között Kate Dawes könyvével egyetemben. Míg Dawes könyve nem igazán nyerte el a tetszésemet, addig Samantha Young könyve hozta mindazt, ami szerintem egy erotikus regényt kiemel az átlag közül.

A történet Jocelyn-ról szól, aki elvesztette a szüleit és a lánytestvérét egy balesetben, amikor 14 éves volt. Jossnak a mai napig problémái vannak, hogy megbízzon másokban. Nem enged senkit magához közel, mert hiszi, hogyha valakit közel enged magához és megszereti, akkor a szeretett személy elvesztésébe maga is belehalni. Lelkileg legalábbis. Éppen lakáskeresőben van, amikor összefut a világ legszexisebb pasijával, majd megosztoznak a taxin, mivel mindketten sietnek. Így a „világ legszexibb” pasijának lehetősége nyílik rányomulni a csajra is. Később találkozik Ellie-vel, aki albérlőtársat keres, mivel egyedül nem tudja fenntartani a lakást, amit ajándékba kapott a bátyjától. Amit viszont Joss nem tud, hogy Ellie bátyja nem más, mint a titokzatos hapsi a taxiból, Braden. Miután Joss beköltözik, szeretne egy csendes magányban eltöltött lakásavatót tartani, melyhez egy forró fürdőt és egy pohár bort hív segítségül. Csakhogy a törölköző hiányában, meztelenül kénytelen bemenni a szobájába. És akkor ott áll Ő, a nappali kellős közepén.

Joss. Ő egy nagyon komplikált személyiség. Nem akar közel kerülni az emberekhez, de ez megváltozik abban a pillanatban, ahogy beköltözik Ellie-hez. A falak folyamatosan omlanak le körülötte és Ellie és ő gyorsan meg is barátkoznak egymással. Ráadásul Braden is folyamatosan nyomul. Elkezd egy pszichiáterhez is járni, ahol az éppen aktuális dolgokat próbálja meg kibeszélni magából. Ahogy telik az idő, Joss is a javulás útjára lépett.

Braden. Odáig voltam meg vissza. Totálisan levett a lábamról. Ő az az ember, aki már az első pillanattól kezdve látja, hogy Joss valójában milyen ember. Átlát a falakon túl. Mindig tudja, hogy mit kell mondani vagy mit kell tenni. Mondhatni néha már túl tökéletes is. Már a kezdetektől fogva vad szexuális vágyat érez Joss iránt, de a lány ezt tagadja. Ő persze meg nem adja fel, folyamatosan ostromolja a nőt. Mivel Joss pedig folyamatosan elutasítja a közeledését és a kapcsolatra való törekvéseit, ezért olyan kompromisszummal áll elő, ami az aktuális pillanatban mind a kettőjüknek megfelel.

Ellie. Imádtam azt a csajt. Az írónő remek történetet írt a számára is. A kicsi húgocska, aki évek óta odavan a bátyus legjobb barátjáért, de egyikőjük sem mer lépni. Félnek kockára tenni a kapcsolatukat Bradennel. Aggódásra viszont nincs ok, mivel Braden elég könnyen elintézte ezt a helyzetet is.

A könyv érzelmekben gazdag. Végre nem egy olyan erotikus regény, ami magát a szexuális aktus pornóként kezeli, hanem valódi érzelmeket is visz bele. A szereplőink nagyon sokáig csak kerülgetik egymást, ami néha az agyamra ment. Körülbelül a könyv felénél tartunk, amikor végre megtörténik a dolog. Az aktusok leírása, számomra az eddig elolvasott könyvek közül, itt tűnik a legjobbnak. Amit ki szeretnék emelni, hogy nagyon jó a szóhasználat, ami igen nagyban hozzájárult ahhoz, hogy élvezetesen tudja szemléltetni a könyvben a szexualitást..

Voltak olyan dolgok is, amik nem tetszettek. Először is az szúrt szemet, hogy a könyv feléig csak kerülgették egymást. Már a kezdetektől érezhetőek voltak a szikrák a két szereplő között. Már én is szikráztam, és akkor megtörtént. Szerintem túl sokáig húzta az írónő a beteljesülést. A másik dolog, ami nem tetszett, az Ellie betegsége volt. Feleslegesenek tartottam. Úgy éreztem, csak azért írta ezt bele Miss Young, hogy teljenek a lapok és elősegíthesse, hogy a szereplőink végre összejöhessenek a párjukkal. A harmadik dolog, hogy Joss még a regény végén is képes magában tartani a dolgokat. Nem fogad el segítséget, pedig Ellie és közte már leomlottak a falak.

Így a végére elmondható, hogy szerintem az eddig olvasott erotikus – romantikus könyvek közül Samantha Young könyve nálam viszi a pálmát. Remélem az írónő tervezi, hogy a jövőben folytatja az ilyen témájú könyvek írását, nemcsak az ifjúsági regényeket fogja előnyben részesíteni.


Share:
Unknown írta...

Meg fog jelenni az On Dublin street magyarul vajon?

katica írta...

Őszintén szólva ezt én is nagyon szeretném tudni. A Könyvmolyképzőnél vannak a jogok, de magyar megjelenésről eddig még semmi hír. Egy biztos, én magyarul is beszerzem magamnak a könyvet. :)

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes