Loretta Chase - Úri csirkefogó

Eredeti cím: Lord of Scoundrels
Kiadó: Gabo, 2012
Oldalszám: 396
Ár: 2290 Ft
puhakötés
Úri csirkefogók #3

Sokféleképpen nevezik, de az angyali nincs közte… 
Sebastian Ballister, a rossz hírű Dain márki hatalmas, velejéig romlott és veszélyes alak. Egy tisztességes nőnek semmi köze sem lehet a Ballisterek Átkához és Balsorsához… és ő sem akar semmit egy tisztességes asszonytól. Elszánta magát, hogy élete végéig folytatja, amiben a legjobb: a dorbézolást – és minden jól is megy egészen addig, míg ki nem nyílik egy bolt ajtaja, és besétál rajta a NŐ. 
A lány túl intelligens ahhoz, hogy a világ legromlottabb férfijának prédájává legyen…
Jessica Trent elszánt ifjú hölgy, aki elhatározta, bármibe kerüljön is, letéríti ostoba öccsét a pusztulásba vezető útról. Ha meg akarja menteni fivérét, s vele együtt a családját és jövőjét is, magával az ördöggel kell megküzdenie. De őt ez sem riasztja vissza. A gond csak az, hogy a kérdéses ördög döbbenetesen ellenállhatatlan, és mint kiderül, Jessica az, akinek leginkább megmentésre van szüksége.

Nem gondoltam volna, hogy ennyire meg fogom szeretni az írónőt. Először furcsának találtam az írásmódját, mivelhogy nem ilyen stílushoz vagyok szokva, de szép lassan mégis magába szippantott. A megjelent három kötet közül nálam egyértelműen a harmadik vitte a pálmát. Hogy miért? A folytatásban részletezem.

A történet kezdetén megismerkedünk az akkor még csak nyolc éves Sebastiannal, aki elvesztette az édesanyját. A nő halála után az édesapja elküldi Etonba tanulni a fiút, így szabadulva meg tőle. Hogy miért? A márki mindig úgy gondolta, hogy a fiú taszító kinézetének köze van magához az ördöghöz. Az édesapja hozzáállása gyökeresen formálja a fiút önbecsülését és az életét is. Évekkel később találkozunk újra Sebastiannal, aki az apja halála után a márki lett, immáron Párizsban. A férfi már kiérdemelte a Ballisterek Átka és Balsorsa titulust is. Életmódja megegyezik egy velejéig romlott gazfickóéval. Míg egy napig meg nem ismerkedik Jessica Trenttel. Néhány igazán kellemetlen esemény után úgy döntenek, hogy összeházasodnak, de a házasság is csak a problémákat hozza magával. Egy napon viszont minden kiderül. Képes lesz-e a romlott Dain márki valaha túllépni a neveltetéseinek korlátján?

Mint azt már a fentebb is említettem, nekem személy szerint az eddig megjelent három kötet közül ez a kedvencem. Mindig is az olyan történetek voltak a kedvenceim, ahol a főszereplők kényszerházasságot kötnek, majd a házasságkötés után alakulnak ki a valódi érzelmek. Persze, hogy be is ismerjék egymásnak a szerelmüket, addig rengeteg veszekedésen kell keresztülesniük.

Jessica. Őt nagyon bírtam már a kezdetektől. Egy igazi kékharisnya és teljesen meg van bizonyosodva arról, hogy pont ő az egyetlen nő, aki képes ellenállni a márki vonzerejének. Persze ez a feltevése már az első találkozásukkor megdől. Imádtam benne, ami a szívén az a száján. Egy felvilágosult nő, aki teljesen tisztában van azzal, hogy mi is történik a nő és a férfi között. Már az első pillanattól fogva tudatában van a ténynek, hogy ő bizony vonzódik a férfihoz.

Dain. Egy olyan főhős, akit képtelenség nem sajnálni. A kisfiúként ért sérelmek, kihatnak a felnőtt énjére. Mindig a magabiztos személyt adja, de belülről igenis egy sebezhető ember. Néhol az én szívem is vérzett érte. A magabiztosságával és a parancsolgatós stílusával a gyengeségeit próbálja elfedni, viszont Jessica átlát az álarcán és próbál neki segíteni. A márki persze nem az az ember, aki bárkitől is elfogad segítséget. Küzd Jessica ellen minden erejével, de a szerelem csodákra képes.

Addig tetszett nagyon a könyv, amíg a főszereplők össze nem házasodtak. Addig folyamatosan pörögtek a beszólások egymás irányába. Élvezet volt olvasni, amikor az írónő összeengedi őket, mert néhol tényleg arra lehet számítani, hogy vagy Dain vagy Jessica öli meg a másikat. A kedvenc jelenetem az volt, amikor az esőben állva szidják egymást, majd hirtelen ellágyulnak. Persze nem az ellágyulás tetszett, hanem a szócsata. Míg össze nem házasodtak, addig folyamatosan fülig ért a szám, annyira jók voltak a beszólások. A házasságkötés után egy kicsit lapossá és kiszámíthatóvá vált a történet. Elvesztette a varázsát. A szócsaták, amik a könyv elejét igazán mosolygóssá tették, azok a könyv második felében szinte teljesen eltűntek. Helyüket átvette Dain folyamatos parancsolgatása és Jessica lázongása a férje parancsai ellen. A könyv eleje pótolja a folytatás hiányosságát, ezért is adok 4.5 csillagot a könyvre. Így három elolvasott Loretta Chase kötet után pedig nyugodt szívvel kijelentem, hogy a jövőben meg fogom venni az írónő további regényeit is.

A könyvet köszönöm a Gabo kiadónak!


Share:
Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes